Pernah berada di posisi finalis Hero Dewi Remaja 2023, pelakon terkenal Mierul Aiman akui bahawa bukan mudah untuk dirinya berada di tahap kariernya sekarang.

ARTIKEL BERKAITAN: Tampil Segak Berjubah Konvokesyen, Mierul Aiman Berjaya Genggam Ijazah Kejuruteraan

“Percaya Pada Kekuatan Mimpi…” – Pesanan Juara Hero Remaja 2021 Buat Finalis

Beliau yang ditemui ketika tayangan perdana drama W: Two Worlds baru-baru ini di KL Convention Centre turut berkesempatan melayangkan nasihat kepada finalis Hero Dewi Remaja 2023.

“Kalian adalah cerminan saya yang dahulu, which is apa yang peserta Hero Dewi Remaja 2023 tengah lalui sekarang adalah proses untuk mencapai kejayaan dalam industri seni ini.

IKLAN

“Jadi saya mahu kalian untuk percaya, believe in yourself. Percaya pada kekuatan mimpi dalam menjadikan ia sebuah realiti.

“Percaya Pada Kekuatan Mimpi…” – Pesanan Juara Hero Remaja 2021 Buat Finalis

“Maka tumpukan perhatian, do homework sebanyak yang mungkin sebab apa yang membezakan antara kamu dan peserta lain adalah identiti dan bagaimana identiti dicipta adalah dari pemikiran masing-masing,” jelas bekas Juara Hero Remaja 2021 ini.

IKLAN

Selain itu, pelakon yang mula dikenali melalui watak Fakhri dalam drama Project High Council ini juga menitipkan pesanan agar finalis Hero Dewi Remaja kali ini tidak mudah berputus asa, terutama dalam menghadapi kritikan daripada orang ramai.

“Percaya Pada Kekuatan Mimpi…” – Pesanan Juara Hero Remaja 2021 Buat Finalis

IKLAN

“Sejujurnya bagi saya, kritikan itu adalah salah satu proses dan a part of our job. Kerja kita bersisikan mereka yang menonton. Kalau tiada orang yang menonton, kita tidak akan ada kerja.

“Jadi besarkan pendengaran, buka mata dan lontarkan pendapat kita. Berikan yang terbaik dan nikmati perjalanan anda dalam menjadi anak seni tempatan,” nasihatnya lagi.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Mierul Aiman.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI