×
×

Kumpul Dan Terbang!

Peraduan Dewi Remaja 2019

Menangi Sepasang Tiket Penerbangan Dengan menonton Dewi Remaja 2019

Soalan Minggu Kelapan

Shaza Bae Dinobatkan Sebagai Juara Dewi Remaja 2019

Sekian lama menanti debaran siapakah yang akan dinobatkan sebagai Dewi Remaja 2019 bagi menggantikan Raysha Rizrose yang memenanginya pada tahun 2014/2015, ternyata malam ini...

Soalan Minggu Ketujuh

Tersingkir Di Minggu Separuh Akhir, Dian Happy Untuk 5 Finalis Akhir Dewi Remaja 2019

Pencarian Dewi Remaja 2019 kali ini membawa kelainan apabila hanya mengumumkan empat orang finalis yang berjaya ke final, manakala seorang lagi peserta telah pun...

Soalan Minggu Keenam

Pembaca Berita, Hos Rancangan Live Antara Cabaran Episod 6 Dewi Remaja, Ini Pendapat Juri Fara Fauzana

Episod keenam Dewi Remaja 2019 pada minggu lalu telah memberi cabaran kepada 7 orang finalis yang masih bertanding. Masakan tidak, hampir separuh daripada mereka ingin...

Soalan Minggu Kelima

FIZO OMAR – Bukan Mudah Dewi Remaja Keluarkan Idea Iklan, Sebagai Duta Perlulah..

Sempat menyaksikan episod kelima pencarian Dewi Remaja 2019 pada hari Sabtu lalu..? Seperti yang telah korang tonton, episod kali ini telah menyaksikan kolaborasi Dewi Remaja...

Soalan Minggu Keempat

Episod 4: Fattah Amin Imbas Cabaran Fitness Semasa Hero Remaja, Rindunya!

Bagi yang menonton episod keempat pencarian Dewi Remaja 2019 pada hari Sabtu lalu, pastinya kamu juga teruja untuk melihat 10 orang finalis yang tinggal...

Soalan Minggu Ketiga

Salah Pilih Skrip & Watak Jadi Punca Tercorot Dalam Episod 3 Dewi Remaja

Bukan senang ya untuk melakonkan persembahan teater.

Soalan Minggu Kedua

Pantang Lambat & Kena Selalu ‘Perform’, Ini Antara Peringatan Juri Tetap Dewi Remaja

  Bukan mudah untuk menjadi seorang juri tetap Dewi Remaja. Namun itulah yang harus dihadapi oleh Yusry Abdul Halim dan Scha Alyahya pada setiap minggu...

Soalan Minggu Pertama

Coret-Coret Sebalik Tabir Episod 1 Dewi Remaja Tak Ditayang Di TV

Plus, korang berpeluang untuk memenangi sepasang tiket penerbangan menerusi peraduan Kumpul & Terbang bersama Scoot Airlines!

Cara Penyertaan

 • Tonton kesemua 8 episod rancangan Dewi Remaja 2019 di saluran Astro Ria (104) dan Ria HD (123) bermula 26 Oktober (Sabtu) pada jam 9.00 malam.
 • Kumpul dan jawab 8 soalan mingguan dalam artikel \\\\\\\’episode recap\\\\\\\’ Dewi Remaja yang dimuat naik di remaja.my/dewi. Artikel tersebut akan dimuat naik pada setiap hari Ahad jam 12 tengah hari di laman web, Facebook dan Instagram Majalah Remaja. · Emel kelapan-lapan soalan dan jawapan kepada remaja@ideaktiv.com
 • Sertakan butiran peribadi kamu seperti yang tertera di bawah:

Nama:
No Kad Pengenalan:
Umur:
Alamat:
Emel:
No Telefon (HP):
No Telefon (R):
Akaun Instagram / Facebook / Twitter:
Isi slogan berikut: Saya ingin memenangi sepasang tiket penerbangan Scoot Airlines ke _______ kerana ________ (tidak melebihi 15 patah perkataan)

Terma Dan Syarat Penyertaan

 • Semua peserta MEST berumur 21 tahun ke atas pada masa mereka menyertai peraduan. Peserta mestilah seorang warganegara Malaysia dan / atau penduduk tetap Malaysia. Sekiranya peserta di bawah umur 21 tahun, penyertaan mereka mestilah diawasi oleh ibu bapa atau penjaga yang sah.
 • Peserta mesti memegang pasport semasa dengan sekurang-kurangnya enam bulan sah dari tarikh perjalanan.
 • Follow Facebook dan Instagram (@majalahremaja) serta Twitter (@majalahremajaMY).
 • Wargakerja Kumpulan Media Karangkraf Sdn Bhd, Nu Ideaktiv Sdn Bhd dan Astro Malaysia Holdings Berhad (ASTRO) ataupun ahli keluarga rapat tidak dibenarkan untuk menyertai peraduan \\\\\\\’Kumpul & Terbang!\\\\\\\’ ini. Sebarang penyertaan akan dibatalkan secara serta-merta.
 • Tarikh tutup penyertaan untuk menghantarkan emel adalah pada 20 Disember 2019 (Jumaat). Sebarang penghantaran lewat selepas tarikh tersebut tidak akan dilayan oleh pihak pengurusan.
 • Semua hadiah tidak boleh dipindah milik kepada pihak ketiga dan tidak boleh ditukar dengan wang tunai.
 • Sekiranya hadiah yang diperolehi berupa tiket penerbangan hilang atau rosak, pihak pengurusan tidak akan bertanggungjawab untuk menggantikan dengan tiket penerbangan baru.
 • Pihak pengurusan berhak untuk menggantikan mana-mana hadiah dengan hadiah yang lain. Tiada aduan yang akan dilayan mengenai perkara tersebut.
 • Pihak pengurusan tidak akan melayan sebarang aduan mengenai kualiti dan kuantiti hadiah yang telah diberikan.
 • Peserta menyatakan dan menjami bahawa mereka tidak pernah mempunyai apa-apa sabitan atau rekod jenayah dan tidak pernah mempunyai tingkah laku yang boleh menjejaskan reputasi peraduan.
 • Penyertaan yang tidak lengkap dan tidak teratur dikira tidak sah (mengikut budi bicara mutlah pihak pengurusan).

Penebusan Hadiah

 • Pihak pengurusan Majalah Remaja akan memaklumkan kepada pemenang melalui telefon atau emel. Kami kemudiannya akan mengumumkan nama pemenang di laman media sosial kami.
 • Cara penebusan hadiah akan diumumkan kemudian kepada pemenang setelah mereka terpilih.
 • Pemenang wajib menghadirkan diri untuk menebus hadiah.
 • Satu salinan Terma & Syarat hendaklah ditandatangani dan disahkan oleh peserta yang memenangi hadiah.
 • Satu salinan kad pengenalan dan pasport perlu diserahkan kepada pihak pengurusan semasa penebusan hadiah. Kegagalan untuk mematuhi syarat itu akan membatalkan kemenangan peserta.
 • Kawalan pasport dan pihak berkuasa dalam negara berhak untuk menfikan sebarang penyertaan.
 • Mana-mana penerbangan, pengankutan dan butiran aspek hadiah, tarikh dan masa yang dinyatakan oleh penaja adalah untuk panduan saja. Ia tertakluk kepada perubahan tanpa notis tanpa liabiliti yang timbul.
 • Adalah menjadi tanggungjawab peserta untuk mendapatkan visa yang perlu, apa-apa dokumen perjalanan atau kebenaran ke atas penerbangan mereka. Pihak pengurusan tidak akan memberikan apa-apa pampasan berhubung hadiah.
 • Pemenang akan terikat dengan Terma dan Syarat penaja yang tertera di atas tiket, kaedah-kaedah dan peraturan-peraturan tempat.

Terma Publisiti

 • Sebagai pemenang, mereka perlu mengambil bahagian dalam segala hal publisiti yang diperlukan.
 • Peserta tidak boleh menyiarkan atau mendedahkan apa-apa maklumat yang berkaitan dengan pertandingan atau hadiah tanpa kebenaran bertulis secara khusus oleh pihak pengurusan.
 • Perserta tidak berhak memberikan sebarang temuramah atau terlibat dalam artikel atau laporan berkenaan pertandingan dan hadiah kepada mana-mana pihak ketiga. Semua hak-hak berhubungan pertandingan dan penglibatan peserta adalah eksklusif kepada pihak pengurusan saja.
 • Peserta mesti membenarkan pihak pengurusan berkongsi tentang penglibatan mereka dalam peraduan ini tanpa had. Ini termasuklah semua temu ramah, gambar, audio, audio visual dan segala yang berkaitan untuk tujuan promosi.
error: Hello. Cannot.
© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd ❤️ Dikendali Oleh Astro Group