Mula bergiat dalam bidang modeling seawal usia 10 tahun, minat Nyna dalam industri hiburan disokong sepenuhnya oleh ibu yang turut menjadi tulang belakangnya selama ini. Kejayaannya pada malam finale Dewi Remaja 2019 baru-baru ini dituju khas buat seluruh keluarga dan rakan-rakan dan tak lupa juga buat peminatnya yang selama ini memberi sokongan.

"Banyak pengalaman yang Nynaa belajar dalam Dewi Remaja, antaranya Nynaa dapat nasihat dan tunjuk ajar daripada selebriti hebat di Malaysia seperti ibu Fauziah Nawi yang banyak mengajar tentang seni persembahan, Mama Tini pula berkongsi tips macam mana nak pose di depan kamera dan ramai lagi individu hebat yang sempat kami bertemu dan mengorek pengalaman mereka.

Pengalaman Berlakon Tidak Membuatkan Nynaa Harizal Rasa Lebih Hebat

Mungkin ramai yang sudah mengetahui Nynaa juga pernah berlakon dalam beberapa buah drama antaranya termasuklah Kekasih Paksa Rela, Hero Seorang Cinderella dan Isteri Untuk Disewa. Walau bagaimanapun, kerjayanya ini terbatas memandangkan dia sebelum ini bergelar seorang pelajar.

IKLAN

"Lakonan Nynaa sebelum ini semuanya hanya sebagai small role sahaja kerana Nynaa tidak berani nak mengambil watak penting disebabkan kekangan masa yang bertindih dengan jadual kelas,"

"Sebenarnya selepas sahaja tamat belajar, kebetulan ada casting Dewi Remaja dan Nynaa terus pergi. Kalau ikutkan nak masuk dari tahun lepas lagi tapi tak berani sebab Nynaa sedang belajar di tahun akhir jadi rasanya mungkin belum tiba masa untuk Nynaa menyertai Dewi Remaja," jelas graduan Bachelor in Accounting & Finance ini.

IKLAN
Pengalaman Berlakon Tidak Membuatkan Nynaa Harizal Rasa Lebih Hebat

Pengalaman Berlakon Tidak Membuatkan Nynaa Harizal Rasa Lebih Hebat

Pengalamannya dalam industri hiburan tanah air tidak membuatkan dirinya merasa 'hebat', sebaliknya Nynaa sendiri mengakui banyak lagi yang perlu dipelajarinya dan sudah tentu dia juga ingin meneruskan karier dengan lebih jauh.

IKLAN
Pengalaman Berlakon Tidak Membuatkan Nynaa Harizal Rasa Lebih Hebat

Berjaya menempatkan diri di pada tempat ketiga di Dewi Remaja 2019, Nynaa mengakui bahawa banyak lagi yang perlu dia perbaiki di masa hadapan.

"Sebenarnya Nynaa tak sangka dapat tempat ketiga kerana Nynaa memang ada ketakutan di atas pentas dan mungkin Nynaa perlu perbaiki lagi cara berkomunikasi, insyaAllah di masa hadapan Nynaa akan menjadi individu yang lebih baik," jelasnya.