Rasanya orang ramai masih mengingati dengan watak meme popular “lelaki ketawa” yang sering digunakan di seluruh dunia.

Mempunyai gaya ketawanya yang tersendiri, lelaki ‘meme’ ini dikenali sebagai Juan Joya Borja atau El Risitas, menjadi terkenal diseluruh dunia hanya dengan dengan gaya ketawanya.

Pelawak Meme “Lelaki Ketawa” Yang Popular Di Seluruh Dunia Meninggal Dunia Diusia 65 Tahun

Namun, malangnya beliau dilaporkan meninggal dunia pada hari rabu lepas diusia 65 tahun. Menurut laporan media tempatan, sejak tahun lalu, dia sering dikejarkan ke hospital kerana kesihatannya yang semakin merosot.

IKLAN

Pada bulan Mac lalu, dia difahamkan sempat mengucapkan terima kasih kepada para peminat kerana menghadiahkan skuter elektrik kepadanya setelah salah satu kakinya terpaksa dipotong.

Mula dikenali pada tahun 2014, ketika mana dia muncul dan menghasilkan ketawa yang lain daripada yang lain dalam sebuah rancangan televisyen di Sepanyol.

IKLAN

Acara televisyen yang disiarkan lewat malam di Sepanyol tersebut telah mengubah hidup beliau. Pada masa itu, Borja ditemu ramah mengenai pengalamannya ketika bekerja sebagai pembantu rumah.

Borja mendedahkan dia telah meninggalkan sejumlah makanan di tepi pantai pada waktu malam dan apabila dia kembali keesokan harinya, makanannya telah dihanyutkan oleh air laut.

IKLAN

Video itu dimuat naik ke YouTube pada tahun 2007, dan tujuh tahun kemudian, ia masih ditonton berjuta-juta kali di seluruh dunia, menjadikan pelawak itu lebih terkenal.

Rest in peace El Risitas, terima kasih kerana menghiburkan kami semua dengan gelak awak.

Sumber : BBC 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI