Adakah kita mulai lalai dan berasa selesa?

Ini mungkin antara yang terfikir di benak kita kerana hari demi hari kes positif COVID-19 yang dicatatkan semakin meningkat. Lebih ketara selepas berakhirnya pilihanraya di Sabah dan rata-rata rakyat menyuarakan rasa ketidakpuasan hati mereka.

Sebentar tadi Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Tan Sri Dato Seri Noor Hisham Abdullah dalam sidang media bagi memaklumkan perkembanga terkini COVID-19 memaklumkan, seramai 260 kes baru dicatatkan.

IKLAN

Bagi kes sembuh seramai 47 orang menjadikan jumlah kes sembuh adalah seramai 10,014 kes.

Tapi apa yang menakut dan membimbangkan jumlah peningkatan ketara iaitu seramai 260 orang disahkan positif COVID-19 sekali gus menjadi tanda-tanya adakah kita bakal di PKPD semula?

IKLAN

Ini kerana bayangan untuk dikenakan perintah kawalan di rumah sudah di hint oleh Ketua Pengarah Kesihatan di tweetnya yang viral hari ini.

IKLAN

Dalam kes hari ini, seramai 259 kes tempatan dicatatkan sementara 1 kes import dicatatkan sekaligus mencatatkan jumlah adalah seramai 11,484 kes. Sehingga hari ini, 20 kes dirawat di ICU dan tiga kes menggunakan alat bantuan pernafasan tetapi tiada kematian dicatatkan.

Dengan peningkatan ketara ini, adakah kita sudah bersedia untuk di PKP semula atau dengan cara itu sahaja kita di disiplinkan? Tepuk dada tanya selera.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI