Kalau korang pernah tengok siri ‘Friends’ pasti korang kenal pelakon Gunther yang membawa watak sebagai pelayan di kafe Central Perk. Wataknya yang selamba dan lucu, dan juga meminati Rachel di dalam siri ‘Friends’ tersebut dibawa oleh aktor James Michael Tyler yang kini berusia 59 tahun.

Pelakon Gunther Dalam Siri ‘Friends’ Sudah Menghidapi Barah Prostat Selama 3 Tahun
Sumber: BBC

Tyler mengumumkan tentang keadaannya yang kini sedang menghidapi barah prostat tahap 4. Dia memberitahu khabar tersebut ketika ditemubual didalam sebuah rancangan bersama NBC iaitu Today Show pada Isnin.

IKLAN

Beliau juga memberitahu yang beliau menghidapi penyakit barah prostat ini sejak September 2018 lagi, dan ianya telah merebak ke tulang belakangnya. Menurutnya lagi, para doktor telah mengesan penyakit itu padanya sejak beliau berusia 56 tahun lagi. Sejurus selepas itu, beliau telah diberikan rawatan hormon.

IKLAN
Pelakon Gunther Dalam Siri ‘Friends’ Sudah Menghidapi Barah Prostat Selama 3 Tahun
Sumber: Instagram James Michael Tyler

Tyler juga memberitahu yang barah berkenaan telah menjadi lebih agresif pada peringkat awal virus COVID-19 melanda dunia, dan ianya kini telah merebak keseluruh tulang belakang nya juga. Ketika ini, dia tidak mampu lagi untuk berjalan.

IKLAN

Ketika reunion siri ‘Friends’ berlangsung pada bulan lepas, Tyler muncul seketika melalui aplikasi Zoom. Siri khas reunion itu disiar melalui HBO Max, dibintangi oleh pelakon utama sitkom tersebut iaitu Courteney Cox, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, dan Matthew Perry.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI