Rindunya dengan drama Cinta Korporat!

Ingat lagi kan drama 90-an yang dibintangi oleh Azhar Sulaiman (finalis Hero Remaja), Azaz Aziz (finalis Dewi Remaja), Sharifah Shahira dan Rusdi Ramli ini? Pada zaman tu, memang semua remaja berangan lah nak pergi sambung study di United Kingdom.

Pelakon 90-an, Azah Aziz Throwback Zaman Finalis Dewi Remaja

Lagipun dengan lagu ‘berhantu’ Kembalilah yang dinyanyikan oleh Amy Mastura. Kalau zaman tu boleh ada ringtone, agaknya semua nak gunakan lagu tersebut kot.

Bercakap mengenai Azaz Aziz, baru-baru ini dia telah berkongsi ceritanya semasa bergelar finalis pada pencarian Dewi Remaja 1987/1988.

IKLAN

Melalui satu posting di Instagram miliknya, Azaz berkata, “Sempena musim Dewi Remaja sekarang, akak nak ucapkan good luck to all new comers for Dewi Remaja 18/19.

Pelakon 90-an, Azah Aziz Throwback Zaman Finalis Dewi Remaja

“Akak dulu pun finalis juga! Yang menang pada masa itu ialah Aleeza Kasim yang memang vass dan aktif berlakin. Yang popular pada batch ini ialah Mimi Wahedah. And sekarang, anak perempuannya (Affie Rania) pula yang masuk Dewi Remaja juga. Good luck to her,” kata Azah yang menyertai Dewi Remaja ketika di Tingkatan 4. Mudanya!

Kalau korang nak tahu, personaliti Lily Patra dan Datin Sharifah Shawati pun sebahagian daripada senarai finalis batch tersebut juga.

IKLAN

Pelakon 90-an, Azah Aziz Throwback Zaman Finalis Dewi Remaja

“Good luck to all (finalis) Dewi Remaja 18/19. (I am) supporting all the way from Canada.”

Nampaknya, followers Azah juga teruja dengan perkongsian itu apabila mereka recap kembali zaman kegemilangan 80-an Dewi Remaja.

IKLAN

“Zaman ni tak ada botoks, inject bagai. Semua wanita nampak cantik, rupa manusia.” Opps!

Pelakon 90-an, Azah Aziz Throwback Zaman Finalis Dewi Remaja

“Masa ni, mak-mak saudara rajin beli Majalah Remaja ikut baca. Saya pula pembeli tegar bila dah sekolah. Memang rindu dengan zaman Dewi Remaja.”

Hhm, agaknya siapa yang akan rebut

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI