Sebut saja nama Kendall Jenner, mesti ramai yang sudah terbayangkan tubuhnya yang tinggi lampai itu berjalan di pentas peragaan atau catwalk.

 

Setiap kali memasuki musim Minggu Fesyen Antarabangsa je, Kendall ialah antara model pilihan ramai pereka fesyen kerana wajah, energy dan tentunya popularitinya.

 

Patutlah Kendall Jenner Jarang Lakukan Catwalk Tahun Ini, Gara-Gara Takut ‘Jadi Gila’ ?

 

IKLAN

Namun, pada minggu fesyen couture baru-baru ini, ramai yang perasan akan ketiadaan Kendall di kebanyakan acara.

Rupa-rupanya, model yang memperolehi bayaran termahal menurut Forbes ini risaukan kesihatan mentalnya akan terganggu sekiranya tidak berehat daripada terus-menerus berjalan di pentas peragaan.

Dalam temuramah dengan majalah LOVE, Kendall mengakui dia mengalami tekanan kerana dirinya yang workaholic. “Pada musim lalu, saya berhenti melakukan acara fashion show. 

“Kali terakhir saya lakukannya adalah di Los Angelas pada tahun ini. Saya alami tekanan dan terfikir ‘Mungkin saya boleh jadi gila jika (paten kerja tanpa henti) ini berterusan.’ Saya benar-benar di ambang menjadi gila,” cerita Kendall.

IKLAN

BACA: 6 Selebriti Popular Mati Bunuh Diri Akibat Depresi

 

Patutlah Kendall Jenner Jarang Lakukan Catwalk Tahun Ini, Gara-Gara Takut ‘Jadi Gila’ ?

IKLAN

 

Jadi, apa yang dilakukan oleh Kendall buat sementara waktu ini?

Model berketinggian 179 sm ini lebih selesa berehat di rumah. “Saya tidak lagi mahu mengalami serangan panik seperti yang pernah berlaku pada tahun lepas.”

Kita nampak kerjaya modelling ini seperti mudah, bukan? Tapi sebenarnya ada banyak benda yang berlaku di sebalik tabir sekeping gambar yang cantik.

Tak apalah Kendall, banyak lagi kaching dalam akaun bank tu. Rehat dulu okay sis!