Niat Tolong Tukar Tayar Tapi Dituduh Cuba Menipu! Perempuan Memang Misteri

889
Untitled design (8)

Haha! Memang makan dalam!

Cakaplah apa saja, gerenti perempuan nak menang!

Statement nie mungkin akan buat perempuan bengang, tapi kenalah fikir dalam-dalam ya!

Perkongsian seorang lelaki, Darul Azzuan Rosman di fb mengenai niat baiknya menolong seorang “kakak” yang berhenti di tepi jalan kerana tayarnya pancit pagi tadi telah mendapat perkongsian sebanyak 2.6 k.

Kalau diikutkan niatnya hanyalah mahu membantu tapi ternyata perempuan memang misteri! Sebab itulah orang kata jangan gaduh dengan perempuan, dia orang gerenti nak menang saja.

Baca perkongsiannya!

Jangan sesekali kau bergaduh dengan perempuan!!

setiap kali aku nampak kereta berhenti tepi jalan dengan tayar pancit, memang aku akan stop & tanya sama ada perlu bantuan nk tukar tayar spare atau tak.. especially kalau driver perempuan. sebab aku assume if tayar kereta bini aku pancit, akan ada orang lain bantu. kira what you give, you get back la..

tapi maruah aku sebagai lelaki betul2 tercabar pagi ni.. aku stop bila nampak kereta stop tepi jalan dengan tayar flat.. driver perempuan.. aku pun tanya:

aku : kak, nk sy tolong tukar tayar spare tak?

akak : akak rasa tayar akak ok ni.. belum pancit lagi.

aku: tayar dah flat ni kak. nk tukar dlm 5-10 minit je ni.. bley la akak drive tayar spare sampai kedai tayar nti..

akak : kamu tgk tayar akak.. belah bawah je kempis, belah atas ada angin lagi.. takyah nak tipu akak la.. kalau belon takde angin, kan kempis semua.. tayar akak ni ada angin lagi..
aku : rosak tayar kalau akak jalan lagi ni.. kalau akak taknak sy tolong, sy gerak dulu ye..

akak : lain kali kita ni kena jujur dik baru hidup berkat.. takkan la pasal tayar pun kita sanggup nak tipu.. lagipun kalau betul2 tayar akak pancit, tau ke kamu repair? kamu pun bawak motor je..

Aku berlalu sambil mengesat air mata lelaki.. teringat kata2 arwah bapak aku, jangan sesekali bergaduh dengan perempuan bila diorang start bercakap.. ko cakap la camne pun, ko akan kalah..