Tanpa disedari, pengguna akaun yang dipilih olehnya merupakan seorang pesakit positif wabak Covid-19.

 

Sepanjang waktu perintah kawalan pergerakan (PKP), jelas ramai yang memilih saluran Live Instagram untuk berinteraksi dengan rakan, keluarga dan followers. Bagi para selebriti pula, mereka menggunakan Live Instagram sebagai cara untuk berinteraksi dengan peminat masing-masing.

Salah satu sesi live yang berlangsung pada malam ini menarik perhatian penulis.

IKLAN

Ia dikendalikan oleh penyanyi remaja, Kucaimars bersama beberapa peminat yang menghantar request untuk muncul berinteraksi.

Tanpa disedari oleh Kucai sendiri, salah seorang pengguna akuan yang dipilih olehnya merupakan seorang pesakit positif wabak Covid-19.

Remaja berusia 19 tahun itu memperkenalkan dirinya sebagai Talha Taufiq dan menjawab pertanyaan Kucai mengenai keberadaan dirinya di dalam jubah hospital.

“Saya dalam wad disebabkan positif Covid-19. Tetapi sekarang saya ditempatkan dalam bahagian wad jururawat kerana kondisi telah lebih stabil,” katanya yang turut meminta sekiranya Kucai tidak keberatan untuk menghasilkan video cover untuk lagu Titip Rindu Buat Ayah nyanyian semula Betrand Peto.

IKLAN

Netizen Terkedu, Anak Lelaki Mangsa Covid-19 Muncul Di IG Live Kucaimars

Kucai kemudiannya bertanya sekiranya Talha rindukan ayahnya memandangkan dia sedang menetap di wad.

Kucai bersama-sama penonton terkedu apabila Talha menyatakan ayahnya telahpun meninggal dunia disebabkan oleh wabak Covid-19.

IKLAN

Penyanyi tersebut mengambil masa beberapa saat untuk kembali memberikan semangat kepada Talha dan berjanji untuk belajar chord serta lirik lagu tersebut.

 

View this post on Instagram

 

semoga abah tenang d sana. Alfatihah #orgbaikramaisayang #hanyakenangan #stopthespreading

A post shared by Mr.T (@tlhaa.taufiq) on

Allahu, inilah yang dikatakan sebagai petunjuk yang Esa, barangkali. Tanpa disedari, Kucaimars memilih insan yang amat memerlukan dorongan untuk pulih dari segi fizikal dan emosi.

Bagi korang yang nak mendengar 5 lagu cinta pilihan Kucai, klik video di bawah:

https://www.remaja.my/video/5-love-songs-kucaimars-untuk-crush/

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI