Model dan pempengaruh berimej seksi, Ms Pui Yi tampil dalam sebuah video YouTube baharu bagi mengumumkan dirinya tidak lagi akan berkecimpung dalam dunia OnlyFans bermula tahun hadapan.

Ms Pui Yi, atau nama sebenarnya Siew Pu Yi, 24 dikenali jutaan lelaki (dan wanita) dengan imej provokatif sejak awal pembabitannya sebagai seorang pempengaruh. Platform tersebutlah yang telah menjadikannya popular hingga tahap sekarang serta menjadi punca pendapatannya.

Nekad Tinggalkan OnlyFans! Model Malaysia Popular Akui Keterujaan Hilang, Ingin Fokus Jadi DJ

Di platform Instagram-nya yang memaparkan foto serta video yang ‘masih berlapik’ sahaja, Pui Yi telah berjaya mengumpul lebih 20 juta pengikut lalu menjadi salah seorang personaliti paling popular di laman media sosial itu dari Malaysia.

Begitupun, tidak ramai yang tahu bahawa kerjaya OnlyFans sebenarnya bukanlah pilihan pertama Pui Yi untuk mencari rezeki.

Nekad Tinggalkan OnlyFans! Model Malaysia Popular Akui Keterujaan Hilang, Ingin Fokus Jadi DJ

IKLAN

Sekitar tahun 2016, gadis yang mempunyai kelulusan dalam jurusan perniagaan ini pada asalnya bekerja sebagai seorang pelayan.

Malangnya tiga tahun kemudian, dia terpalit dengan insiden foto bogel yang tersebar tanpa kebenarannya setelah dia menghantarkan komputer untuk dibaiki. Foto yang dijual pada harga RM50,000 itu akhirnya membuka jalan bagi Pui Yi berkecimpung sebagai pempengaruh OnlyFans.

Namun kini katanya, dia tidak lagi merasakan keterujaan untuk meneruskan kerjaya tersebut dan ingin beralih angin ke bidang lain iaitu sebagai seorang DJ profesional.

IKLAN

Nekad Tinggalkan OnlyFans! Model Malaysia Popular Akui Keterujaan Hilang, Ingin Fokus Jadi DJ

Keputusan Pui Yi untuk berubah ini juga didorong oleh pandangan negatif dan kritikan orang ramai terhadapnya sebagai seorang pempengaruh OnlyFans. Semua itu terpaksa ditelan olehnya sepanjang tiga tahun ini dan dia kini merasakan sudah tiba masa yang sesuai untuknya menceburi sesuatu yang diminatinya iaitu bidang muzik.

Impian tersebut telah dipendam oleh Pui Yi sejak 2019 lagi dan ia terhenti akibat pandemik Covid-19. Sepanjang tempoh perlu berkuarantin itu, Pui Yi rupa-rupanya telah mengasah bakat serta skilnya sebagai seorang DJ.

IKLAN

Selain karier baharu ini, Pui Yi juga tidak sabar untuk bergelar seorang pelakon setelah dia terlibat dalam penggambaran filem tempatan berjudul KL Love Story.

FOTO: Instagram Ms Pui Yi

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

n