Tangkap Layar : YouTube Ain Edruce

 

Cukup dua minggu selepas selamat melahirnya cahaya mata sulung mereka, pelakon dan pengacara Nurulain Binti Edruce atau Ain Edruce dan suaminya, Amirul Hafiz Mustaffa akhirnya berkongsi wajah serta nama bayinya.

Menerusi video baharu yang dimuat naik oleh Ain semalam, mereka telah menamakan bayi perempuan mereka Soraya. Yes, just Soraya.

Ain dan Amirul memilih untuk kekal dengan sepatah saja memandangkan nama Amirul agak panjang.

“Nama bayi kami ialah Soraya Binti Muhammad Amiful Hafiz. Soraya bermaksud ‘Cantik’.

“Kami memanggilnya Soraya kerana kami tentulah merasakan dia cantik.”

IKLAN
Nama Bayi Ain Edruce Hanya Sepatah, Cantik Betul Maksudnya
Tangkap Layar : YouTube Ain Edruce.

Selama tempoh berpantang setakat ini, Ain akui ramai pihak yang ingin melihat foto Soraya. Namun, Ain rasakan masih terlalu awal untuk tunjuk pada waktu itu.

“Kawan Ain pun (saya) tidak tunjuk. Tapi sekarang setelah memasuki berbelas hari, Ain ingin kongsikan dengan semua punca kegembiraan kami (iaitu) our little junior munchkin. Our little Soraya.”

Tambah Ain, mereka harapkan agar Soraya menjadi seorang anak yang baik dan dapat menceriakan hari-hari ibu bapanya itu. “Mommy tak kisah nak buat TikTok bersama-sama, mommy on saja. Nak buat dance move ke, mommy okay saja,” selorohnya.

IKLAN
Nama Bayi Ain Edruce Hanya Sepatah, Cantik Betul Maksudnya
Tangkap Layar : YouTube Ain Edruce.

Selain daripada menjawab soalan-soalan cepumas dari para peminat mereka, pasangan tersebut juga menyelitkan momen-momen menarik semasa Ain berada di dalam bilik bersalin dan wad hospital.

Ain memilih cara bersalin secara normal namun memanggil epidural untuk menenangkan diri serta tekanan yang dihadapinya. Baginya, kegusaran wanita mengenai kesan sampingan pengambilan epidural seperti sakit tulang belakang pada masa akan datang tidak harus ada kerana proses yang dilaluinya cukup lancar.

“Ain pun ada bertanya kepada ibu-ibu lain dan mereka juga katakan tiada apa-apa kesan. Sebab (pengambilan epidural) itulah, Ain sangat tenang dan enjoy proses bersalin itu. Tidak kelam kabut pun semasa bersalin.”

IKLAN

Apapun, tahniah REMAJA ucapkan kepada pasangan sama comel, sama padan ini!

Tonton video penuh perkongsian Ain dan Amirul di bawah:

ARTIKEL BERKAITAN : Nama Penuh ‘Baby L’ Ialah Lyla Amina, Indah Betul Maksudnya – REMAJA

BACA LAGI : MasyaAllah, Indahnya Maksud Nama Baby #Fattzura – REMAJA

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI