Sumber Foto: Instagram @schaalyahya

 

Setelah hampir sebulan berteka-teki mengenai nama penuh cahaya mata kedua mereka, akhirnya Scha Alyahya dan Awal Ashaari telah berkongsi nama sebenar kepada Baby L.

Terdahulu, Scha dan Awal telah menimang adik kepada Lara Alana tersebut pada hari perayaan Tahun Baru Cina lepas di Pusat Perubatan Prince Court, Kuala Lumpur.

ARTIKEL BERKAITAN : Scha Alyahya Selamat Lahirkan Bayi Perempuan Pada CNY 2021 – REMAJA

Nama Penuh ‘Baby L’ Ialah Lyla Amina, Indah Betul Maksudnya

Sumber Foto: Instagram @schaalyahya.

IKLAN

Sejak itu, mereka masih menyembunyikan nama bayi yang hanya dikenali sebagai Baby L.

Satu-satunya petunjuk atau hint yang diberikan oleh Scha dan Awal adalah ia mempunyai jumlah huruf yang sama dengan Lara Alana dan namanya juga bermula dengan initial yang sama iaitu L serta A.

Kini, nama Baby L bukan lagi rahsia setelah rahsia tersebut dibongkarkan menerusi program Schawal Baby Boom yang disiarkan sebentar tadi di saluran Astro Ria.

IKLAN

Nama yang dipilih oleh pasangan selebriti tersebut ialah Lyla Amina.

Menerusi siaran Schawal Baby Boom itu, Awal mengaku dirinya mempunyai ‘perangai’ sukar membuat keputusan terutamanya dalam hal penting seperti memilih nama anak sehinggakan nama L bertukar-tukar untuk beberapa kali.

IKLAN

Apapun, L A membawa maksud yang cukup indah.

Lyla (atau sebutannya, Leyla/Lila) membawa maksud kerinduan dan malam yang gelap. Manakala, Amina (atau Aminah) pula bermaksud boleh dipercayai.

Comelkan maksudnya! REMAJA doakan agar Lara dan Lyla akan sentiasa menjaga diri masing-masing sebagai kakak dan adik.

Semoga Scha, Lyla dan seluruh keluarga juga selalu sihat terutamanya dalam fasa menjaga cahaya mata yang baru lahir ini.

ARTIKEL BERKAITANMasyaAllah, Indahnya Maksud Nama Baby #Fattzura – REMAJA