Tak sangka sudah setahun Nabil Aqil muncuk dalam Pencarian Herio Remaja pada tahun lalu. Pejam celik, dia kini sudah mula mengukir nama menjadi salah seorang aktor baru yang paling mendapat perhatian.

Ketika sesi uji bakat dahulu dia merupakan antara calon yang paling menarik perhatian REMAJA dan juga juri. Sehingga ada daripada kami yang menggelarnya, ‘Fattah Amin Junior’.

Dan baru-baru ini dia muncul sebagai antara salah seorang pelakon utama dalam drama ‘Striker Hati Ayah’ di samping pelakon komedi legenda Saiful Apek dan seorang lagi pelakon muda berbakat, Adam Lee.

IKLAN

Sepanjang pertandingan dijalankan dulu dia merupakan peserta paling popular di kalangan follower Instagram Pencarian Hero Remaja sehingga menobatkannya sebagai Hero Favourite. Dikenali ramai di kalangan follower sebagai seorang yang sentiasa murah dengan senyuman dan berjenaka bersama rakan-rakan, Nabil kini semakin serius dalam dunia lakonan.

“Saya bersyukur sangat kerana menyertai Hero Remaja dahulu. Platform yang disediakan kepada saya itu memang telah banyak membuka jalan untuk karier saya dalam industri seni. Setakat ini, Alhamdullilah tawaran berlakon memang tidak putus apatah lagi dengan pengurusan saya Rocketfuel Entertainment sentiasa berusaha mengembangkan karier saya,” jelas Nabil.

IKLAN

Nabil Aqil, Budak Nakal Hero Remaja Bakal Jadi Hero Nombor 1 Malaysia

Transformasinya menjadi seorang pelakon yang semakin dikenali juga merupakan satu perubahan yang cukup besar dalam hidupnya. Jika dulu dia bebas untuk ke mana sahaja, kini setiap gerak-gerinya diperhatikan peminat. Disebabkan itu juga Nabil sekarang memilih untuk memakai topi bila keluar ke mana-mana.

IKLAN

“Saya sebenarnya tidak kisah jika didekati oleh peminat. Mula-mula dulu rasa terkejut jugalah sebab ramai orang kenal. Tapi kini saya sudah biasakan diri. Tanpa peminat siapalah artis sebab itu saya kena pandai jaga hati mereka. Peminat saya pun ramai terdiri daripada remaja perempuan dan mereka mudah mendekati saya mungkin disebabkan personaliti saya yang happy go lucky dalam Instagram,” tambah Nabil lagi.

Ikuti temu bual eksklusif bersama Nabil Aqil dalam majalah REMAJA isu JULAI yang kini berada di pasaran!