masya 2

 

Penyanyi lagu popular ‘Halimunan’, Siti Nur Masyitah Yusoff ataupun Masya Masyitah berjaya membuktikan bahawa usia bukanlah penghalang kepada mencapai kejayaan dalam kehidupan.

Impian penyanyi tersebut untuk membeli rumah sendiri secara tunai atau ‘cash’ pada tahun lalu telahpun tercapai. Malah, Masya sendiri telah berkongsi bersama peminat beberapa video bertemakan house tour menerusi akaun YouTube-nya sepanjang tahun lalu.

Lalu, apabila timbul beberapa komen nakal yang mengatakan dirinya sengaja untuk ‘menunjuk kemewahan’ menerusi video tersebut, Masha tidak mudah melatah dan merasakan ia hanyalah perkongsian tanpa niat untuk riak.

Mampu Beli Rumah ‘Cash’ Ketika 19 Tahun, Ini Rahsia Masya Masyitah

Katanya kepada rakan media di HMetro, “Apa yang saya tunjukkan dalam video di YouTube itu hanyalah perkongsian biasa kepada peminat yang menyokong selama ini. Tidak ada niat nak menunjuk-nunjuk langsung.

“Bagaimanapun, saya tahu tidak semua yang dilakukan atau ditunjuk kepada umum akan disukai oleh orang lain. Pasti ada segelintirnya yang akan memberi komen negatif,” jelasnya yang kini sudah mencecah 20 tahun.

IKLAN

 

Tinggal Di Kondo Bersama Ibu

Kediaman yang dilaporkan bernilai kira-kira RM300,000 itu adalah hasil daripada usaha kerasnya sebagai seorang penghibur dan juga hasil pengumpulan duit semasa lagu keluaran Masha sedang ‘meletup’ dua tahun lalu.

“Saya sudah menyanyi sejak kecil lagi, termasuk menyertai pertandingan nyanyian. Jadi saya sudah kumpul duit sejak kecil dan Alhamdulillah, mampu beli rumah,” jelasnya lagi yang menetap di Kuala Lumpur bersama ibunya.

Satu lagi perkara menarik mengenai pembelian tersebut adalah ia dibuat secara tunai. Bukan semua remaja mampu melakukannya pada usia sebelum 20-an. Masya mengambil keputusan tersebut kerana enggan terikat dengan kadar faedah pinjaman bank.

IKLAN

Tambahan pula, dia tidak mempunyai kerja tetap yang menyediakan penyata gaji bulanan seperti orang kebanyakan. Bagaimanapun untuk pembelian kereta pula, dia mengatakan bahawa ia membabiykan penjaman bank.

*

Jelaslah, jika kita meletakkan impian dan cita-cita sejak usia muda lagi, tak mustahil untuk kita mencapainya pada usia remaja. Seperkara lagi, tidak semua orang mampu untuk ‘beringat’ dan tidak berbelanja sewenang-wenangnya. Betul tak gaiss.. hehe.

Tahniah Masya!

IKLAN

Bagi korang yang masih menetap di rumah sewa, janganlah rasa down bila melihat kecantikan rumah Masya ini. Rumah sewa pun boleh nampak elegan dan rasa selesa tau!

Cuba lihat transformasi kediaman flat lelaki ini dengan bajet RM1,000 je.

Hanya Bajet 1K, Pemuda Ini Transform ‘Rumah Flat’ Jadi Kondo!