Di balik wajah yang cute dan postur tubuh yang seksi time menari, siapa sangka tersimpan hati yang mulia untuk membantu orang dalam kesusahan. Tular baru-baru ini apabila Lisa dari kumpulan Blackpink sanggup dan tidak ketinggalan melakukan kebajikan dengan menyalurkan sumbangan buat mangsa banjir di Thailand.

Penyanyi kelahiran Buriram, Thailand itu mendermakan sejumlah wang tunai sebanyak 100,000 baht (kira-kira RM13,700) kepada pelakon Dana Bin Bunleurit untuk meringankan beban mangsa-mangsa banjir.

Mulianya Lisa Blackpink Bantu Mangsa Banjir, Sampai Digelar ‘Ratu Thailand’

IKLAN

Keadaan banjir yang melanda beberapa kawasan di Thailand  telah menenggelamkan rumah, jalan dan jambatan mengakibatkan lebih 23,000 orang hilang tempat tinggal, cukup menyentuh hati masyarakat, terutama daripada kalangan warganya.

Mulianya Lisa Blackpink Bantu Mangsa Banjir, Sampai Digelar ‘Ratu Thailand’

IKLAN


Salah seorang kenalan Lisa, Koa yang merupakan seorang blogger bertindak memuat naik gambar sekeping cek yang didermakan Lisa dengan kapsyen: “Lisa mahu menghulurkan sedikit sumbangan untuk mangsa banjir dan dia berharap semuanya akan baik-baik sahaja.”

Mulianya Lisa Blackpink Bantu Mangsa Banjir, Sampai Digelar ‘Ratu Thailand’

IKLAN

Tindakan penyanyi berusia 22 itu mendapat pujian peminatnya sehingga ada yang menggelarkan Lisa sebagai ‘malaikat’ dan ‘Ratu Thailand’.

Good job lisa, walaupun dah berjaya menempa nama dan kariernya sebagai ahli kumpulan gadis K-pop, Blackpink di Korea Selatan tapi masih tidak lupa dengan asal usulnya. Ini baru dinamakan kacang tidak lupakan kulit.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI