Kalau korang ikuti perjalanan karier Miley Cyrus sejak menjadi pelakon favourite Disney, pasti korang boleh mengagak betapa hebatnya harta yang telah dikumpul olehnya hingga kini.

 

Kita mula mengenali Miley menerusi watak Hannah Montana pada usia 11 tahun. Setelah 4 musim membawakan watak penyanyi dua identiti itu, Miley cuba mengenepikan imej ‘goodie-two-shoes‘-nya dan menjadi lebih provokatif serta  ‘liar’.

Kini pada usia lewat 20-an, Miley ialah antara bintang TV dan penyanyi muda yang jauh lebih berjaya berbanding selebriti sebaya dengannya. Sesetengah selebriti senior pun belum tentu dapat mengatasi nilai kekayaan Miley.

Miley Cyrus Buktikan Perempuan Boleh Lagi KAYA Daripada Boyfriend Atau Suami, Lelaki Tercabar Tak?
Aww, thanks!

Cuba bayangkan, Miley boleh mengumpul $15,000 untuk satu episod Hannah Montana. Itu belum termasuk konsert Hannah Montana, filem dan item  merchandise yang menjadi kegilaan kanak-kanak.

Miley mula menjadi pelakon filem pada tahun 2008 menerusi filem animasi Bolt bersama John Travolta. Ia diikuti dengan filem The Last Song, LOL dan So Undercover. Pada masa yang sama, dia aktif bergelar penyanyi dan sehingga kini telah memiliki 6 buah album.

IKLAN

On top of that, Miley berjaya dengan streaming secara online, imbuhan tontonan YouTube berjuta views dan peranannya sebagai mentor dalam The Voice.

Okay… sah Miley Cyrus kini lebih berjaya berbanding suaminya, Liam Hemsworth dari segi aset harta!

*

IKLAN

Sebagai pasangan suami isteri, Miley dan Liam telah mengumpul nilai harta sebanyak $186 juta. Namun menurut laman web Celebrity Net Worth pada pertengahan tahun ini, Miley saja bernilai $160 juta manakala Liam $26 juta. That is 6:1.

Bagi kebanyakan pasangan muda, situasi ‘perempuan lebih kaya dan berjaya berbanding lelaki’ ini adalah antara punya perpisahan kerana ego lelaki boleh tercalar. Lelakilah yang seharusnya menjadi pencari harta dalam dunia berfikiran ortodoks.

Miley Cyrus Buktikan Perempuan Boleh Lagi KAYA Daripada Boyfriend Atau Suami, Lelaki Tercabar Tak?
“Sayang, kenapa you tak lebih kaya daripada I?”

Namun nampaknya dalam dunia berfikiran terbuka seperti dunia Miley dan Liam, nampaknya ia tak menjadi masalah langsung.

IKLAN

Malah menurut Miley dalam satu temuramah, dia “tak merasakan perempuan wajib berada di dapur dan lelaki mencari nafkah. Saya tak perlukan orang luar menabur judgement terhadap hubungan kami.”

Nampaknya Miley dan Liam okay je dengan situasi ini.

Miley Cyrus Buktikan Perempuan Boleh Lagi KAYA Daripada Boyfriend Atau Suami, Lelaki Tercabar Tak?
Kita okay je! Korang yang melebih-lebih..

Tapi kalau korang berada di tempat mereka, korang okay jika perempuan lebih kaya daripada lelaki?

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI