Siapa yang tidak kenal dengan personaliti popular Malaysia ini. Datin Lisa Surihani, 36, seorang penerbit, model, pelakon dan pengacara popular yang telah menawan hati ramai rakyat Malaysia. Sejak menceburi dunia seni ketika zaman kecil lagi sebagai model komersial, langkahnya tidak terhenti.

Keanggunan dan bakat yang dimilikinya menjadikan Lisa Surihani menjadi pilihan pelbagai jenama untuk menjadikannya sebagai wajah wakilan mereka.

Merupakan Graduan Undang-Undang, Lisa Surihani Teladan Baik Buat Remaja. Kini Bergelar Duta Jenama Terkenal

Sepanjang kerjayanya sebagai anak seni, Lisa Surihani memenangi banyak anugerah antaranya anugerah Pelakon Wanita Harapan dan Pelakon Wanita Terbaik untuk Anugerah Seri Angkasa ke 21 dan 23.  Selain itu dia turut dinobatkan sebagai Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Anugerah Skrin 2012 menerusi wataknya dalam filem popular, Ombak Rindu dan kemudiannya Pelakon Wanita Terbaik Anugerah Skrin 2015 bagi wataknya dalam filem Dendam Orang Mati.

Selain menyerlah sebagai pelakon, anak kelahiran Kuala Lumpur ini turut melebarkan sayapnya dalam dunia pengacaraan. Beberapa tahun kebelakangan ini, beliau banyak mengacarakan rancangan berbentuk ilmiah antaranya Tanya Doktor, sebuah rancangan berbentuk kesihatan dan juga rancangan berbentuk keaagamaan iaitu Sakinah Mawaddah Warahmah.

Merupakan Graduan Undang-Undang, Lisa Surihani Teladan Baik Buat Remaja. Kini Bergelar Duta Jenama Terkenal

IKLAN

BACA JUGA: “Pernah Terfikir Nak Melepaskan Takhta,” – Pembuli Siber Tidak Berjaya Patahkan Semangat Lesley Cheam

Walaupun bergelar anak seni, Lisa Surihani bukanlah calang-calang orangnya Dalam kesibukan kerjayaanya, dia berjaya menamatkan pengajian pada tahun 2009. Dia memiliki Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang daripada Universiti Aberystwyth, Wales, United Kingdom.

DUTA TERBAHARU ARIANI

IKLAN

Khabar terkini isteri kepada Datuk Yusry, beliau telah dipilih sebagai duta jenama tudung terkenal, Ariani. Menyertai senarai selebriti yang bekerjasama dengan jenama itu seperti Mira Filzah, Ayda Jebat, Uyaina Arshad dan Bella Daly, berita itu disiarkan sendiri oleh Lisa Surihani di laman Instagramnya pasa Disember lalu.

Merupakan Graduan Undang-Undang, Lisa Surihani Teladan Baik Buat Remaja. Kini Bergelar Duta Jenama Terkenal

“Menjelang penghujung tahun, saya bersyukur kerana ia berakhir dengan nota manis untuk menjadi salah seorang duta untuk jenama terkenal, Ariani. Menjadi sebahagian daripada warga jenama modest hebat ini merupakan satu penghormatan. Nantikan kempen kita bersama. Saya berterima kasih kepada Ariani atas kasih sayang, peluang dan kerana sangat mengalu-alukan,” ujarnya dalam hantaran tersebut.

IKLAN

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI