Kematian itu pasti bagi setiap orang. Tanpa kira usia dan cara kematian, ajal maut adalah urusan Allah taala.

Apabila terdengar berita kematian, perkara pertama yang terlintas selain memberitahu kepada ahli keluarga terdekat, kita biasanya akan menghubungi pengurus jenazah kawasan bagi urusan gali kubur selain mandi dan kafankan.

“Meninggal Pun Kos Tinggi” Noorkhiriah Tampil Beri Bantuan Uruskan Jenazah

Bagi yang pernah merasai kehilangan pasti tahu bagaimana perasaan ini. Islam juga menggalakkan pengebumian segera agar tidak menyeksa jenazah. Namun, pasti yang mengalami kesusahan disebabkan pandemik covid-19.

IKLAN

Kos pengurusan jenazah bukan murah lagi hari ini. Sesetengahnya mengikut lokasi dan mungkin ada lebih mahal dari dinyatakan.

Tapi semua masalah ini diringankan apabila pelakon ‘drama NUR’ ini tampil menghulurkan bantuan tapi bukan dari segi barangan keperluan asas tau!

IKLAN

Baru-baru ini menerusi Instagram, Noorkhiriah telah kongsikan yang dia bersedia untuk beri bantuan pengurusan jenazah secara percuma kepada orang yang memerlukan.

Pengurusan jenazah percuma dari mandi, kafan, solat sampai ke tanah perkuburan.”

 

IKLAN

Untuk pengetahuan korang, bantuan ini dibuat di bawah Pertubuhan Amal Nur By Khiriah dan difahamkan ia merupakan inisiatif dari hasil sumbangan orang ramai yang turut menghulurkan sumbangan bagi menjayakan aktiviti ini.

Alhamdulillah…

Sumber Instagram : Noorkhiriah

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI