Foto Via Instagram Lisa

TC Candler baru-baru ini mengumumkan dan mengeluarkan senarai tahunan “100 Most Beautiful Faces in 2021” atau wanita dengan wajah tercantik di dunia. Malah, tidak mengejutkan apabila Lisa BLACKPINK berjaya menduduki tangga teratas.

ARTIKEL BERKAITAN : Jarang ‘Expose’ Di Media Sosial, Ini Wajah Ibu Lisa BLACKPINK Yang Tinggal Di Thailand

Lisa BLACKPINK Dinobatkan Sebagai Wanita Tercantik Di Dunia 2021

Untuk info, TC Candler merupakan sebuah laman web pengkritik filem, telah menganjurkan senarai tahunan individu dengan rupa paras menarik dunia sejak tahun 1990.

Malah, Lisa juga mengalahkan Gal Gadot, Dilraba Dilmurat dan Twice Tzuyu.

IKLAN

Jika tahun lalu, Lisa menjadi wanita Asia dengan kedudukan tertinggi dengan menduduki tempat kedua. Tahun ini, Lisa dinobatkan sebagai wanita paling cantik di dunia oleh TC Candler. Kecantikan dan keanggunannya menjadikan Lisa ikon yang sering menjadi bualan netizen. Jadi, memang  wajar lah dia berada di tempat pertama.

IKLAN
Sementara itu di peringkat ke-2 setelah Lisa ialah blogger asal Norwegia bernama Emilie Nereng. Seterusnya ada Halima Aden, model keturunan Somalia-Amerika. Artis keturunan Filipina-Maroko, Ivana Alawi, berada di peringkat ke-4. Gal Gadot pula berada di tangga ke-15.

Bertuah betul anak kelahiran Thailand ini. Pada 14 Disember yang lepas, Lisa baru sahaja mencipta sejarah Billboard sebagai artis solo. Billboard mengumumkan bahawa Lisa telah menjaringkan penyertaan pertamanya sebagai artis solo pada carta Pop Airplay Billboard.

Lisa BLACKPINK Dinobatkan Sebagai Wanita Tercantik Di Dunia 2021
Foto Via Siamrath.com

Untuk minggu yang berakhir pada 18 Disember lepas,  lagu solo B-side Lisa “MONEY” memasuki carta di nombor 40.

IKLAN

Dengan pencapaian baharu ini, Lisa menjadi satu-satunya artis solo K-pop wanita dalam sejarah yang debut di carta Pop Airplay. Hanya dua artis solo K-pop je yang pernah memasuki carta ini iaitu, PSY dan Suga BTS (Bangtan Boys).

BACA LAGI :  Lisa Blackpink Dinobat Individu Paling Popular 2019

Daebak Lisa…!

+++ Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI