Yes, you have heard that right.

 

Laporan The Hollywood Reporter semalam menggambarkan bahawa Warner Bros bakal membawa kembali filem Charlie & The Cholocate Factory baharu ke pawagam.

Namun, ia adalah dalam format prekuel di mana kisahnya berlaku sebelum filem pertama yang dilancarkan 15 tahun lalu.

IKLAN

Prekuel berjudul Wonka ini mengisahkan kisah awal Willy Wonka semasa zaman kanak-kanaknya dan pengalaman hidup yang dilalui sebelum membuka kilang coklat terkenal di dunia.

Meskipun masih belum ada pengesahan mengenai siapa yang akan memainkan watak Wonka semasa muda, ura-ura pantas meletakkan nama pelakon Spiderman, Tom Holland dan pelakon kacak serta berbakat, Timothee Chalamat sebagai pilihan utama.

IKLAN

Lepas 15 Tahun, Filem ‘Charlie & The Chocolate Factory’ Akan Kembali Tanpa Johnny Depp?Dari Kiri: Johnny Depp, Tom Holland & Timothee Chamalet.

Sebelum ini, ada juga nama popular lain yang dikatakan bakal memainkan watak Wonka seperti Ryan Gosling (La La Land) dan Ezra Miller (The Fantastic Beast). Namun kami rasakan Tom (24) atau Timothee (25) adalah pilihan yang lebih tepat memandangkan mereka mempunyai kelebihan usia dan pakej yang lebih muda.

IKLAN

Walaupun filem arahan bekas penerbit filem Harry potter iaitu David Heyman ini telah lama dinanti-nantikan oleh peminat Charlie & The Chocolate Factory (come on, setiap tahun pasti ada seseorang yang akan memakai kostum Willy Wonka semasa musim Holloween), ia sebenarnya telah dirancang lebih empat tahun lalu.

Lepas 15 Tahun, Filem ‘Charlie & The Chocolate Factory’ Akan Kembali Tanpa Johnny Depp?

‘Wonka’ dijangka menemui pawagam pada 17 Mac 2023.

Jadi korang masih ada 2 tahun untuk memakai kostum Willy tu.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI