Kalau korang merupakan fans kepada bekas ahli kumpulan One Direction, Zayn Malik DAN sudah hafal kesemua single nyanyiannya, mesti korang perasan telor suara Zayn kadangkala mirip penyanyi Bollywood.

Walaupun dilahirkan di West Yorkshire dan menempah kerjaya sebagai penyanyi Brit-American, Zayn sebenarnya mempunyai susur galur keturunan Pakistan pada sebelah ayahnya.

Mungkin sebab itulah, apabila menyanyi Zayn akan menggunakan teknik falseto.

Jadi apabila ada ura-ura Zayn akan menyanyikan trek lagu berbahasa Hindi ke dalam album akan datang, honestly, we are not that surprised.

Tetapi bila Zayn berkata lagu tersebut akan digunakan di dalam filem Bollywood, now we are talking!

Zayn Malik dan filem Bollywood, kenapalah kami tak pernah terfikir akan kolaborasi tersebut?

IKLAN

A post shared by Zayn Malik (@zayn) on

Dalam temuramah bersama majalah Elle versi India, Zayn berkata lagu masih dalam proses recording dan bakal keluar tak lama lagi.

Dari segi lirik dan composition pula, katanya, “Ia adalah salah sebuah lagu berbahasa Hindi yang pernah saya nyanyikan, jadi saya tak sabar untuk melihat respon dari peminat.”

IKLAN

Bercakap mengenai album keduanya selepas album ‘Mind of Mine’ itu, penyanyi tersebut berkata, “Album ini akan mempunyai lebih banyak pengaruh dari Urdu dan the sound of Qawalli. Mungkin ada pengaruh Bhangra. Saya juga telah berkerjasama dengan AR Rahman untuk salah satu lagu.”

Hmm, AR Rahman telah banyak mencipta lagu untuk filem Bollywood. Mungkin itulah komposer bagi lagu filem Bollywood yang Zayn maksudkan.

IKLAN

 

Berjumpa Dengan Shah Rukh Khan

Dalam pada itu, dia juga menceritakan tentang pertemuannya bersama pelakon terkenal Bollywood, Shah Rukh Khan buat kali pertama.

Personally, saya bukanlah peminat tegar beliau sehinggalah kami bertemu.

“Saya sedar betapa beliau cukup merendah diri dan menunjukkan different side of him yang tak pernah saya sangka. Di dalam filem lakonan beliau, karakter yang dimainkan selalu nampak ‘sombong’ bagi saya. Namun setelah berjumpa, he was just so nice.

“Pandangan pertama saya terhadap Shah Rukh Khan telah berubah.”

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI