Sekiranya berada di lapangan terbang, pastinya anda dapat melihat pelbagai jenis pakaian seragam bagi pekerja di syarikat penerbangan yang berbeza.

Kadangkala anda sudah mengenali seseorang petugas itu bekerja di syarikat apa dengan hanya melihat pakaian seragam mereka seperti uniform berwarna merah yang dipakai oleh petugas AirAsia serta pakaian bercorak batik oleh pekerja Malaysia Airlines Berhad (MAB).

ARTIKEL BERKAITAN: Jangan Terkejut! Juadah Malaysia Ini Termasuk Dalam Senarai Makanan Paling ‘Teruk’ Di Dunia

Lebih Moden Dengan Elemen Corak Songket, MAG Perkenal Uniform Baru Untuk Petugas

Kakitangan barisan hadapan untuk pengendalian darat AeroDarat Services (ADS) kini akan mula mengenakan pakaian seragam baharu mereka yang diperkenalkan oleh Malaysia Aviation Group (MAG).

Memetik kenyataan yang dimuat naik di laman web Malaysia Airlines, pakaian seragam terbaharu dengan motif songket itu direka khas bagi melambangkan komitmen mereka terhadap profesionalisme serta menghargai budaya Malaysia.

IKLAN

Lebih Moden Dengan Elemen Corak Songket, MAG Perkenal Uniform Baru Untuk Petugas

Pengarah Urusan Kumpulan MAG Datuk Kapten Izham Ismail berkata walaupun ADS berada di bawah MAG dan memberi perkhidmatan kepada penumpang Malaysia Airlines, tetapi mereka juga turut berkhidmat kepada syarikat penerbangan yang lain.

Antaranya China Airlines, Japan Airlines dan Korean Air yang berlepas dari Kuala Lumpur serta lapangan terbang domestik lain di Malaysia.

Lebih Moden Dengan Elemen Corak Songket, MAG Perkenal Uniform Baru Untuk Petugas

“Pakaian seragam baharu ini direka khas oleh minda muda kreatif dalam MAG. Kami berbangga bukan sahaja dalam pakaian seragam yang dimodenkan, tetapi juga dalam simbol yang merangkumi perpaduan dan kreativiti yang mentakrifkan kami di MAG.

IKLAN

“Walaupun perubahan adalah sesuatu yang tidak dapat dielakkan daripada kemajuan, apa yang kekal tidak berbelah bahagi adalah komitmen kami untuk menyampaikan intipati unik Hospitaliti Malaysia,” jelas Pengarah Urusan Kumpulan MAG Datuk Kapten Izham Ismail.

Lebih Moden Dengan Elemen Corak Songket, MAG Perkenal Uniform Baru Untuk Petugas

Buat makluman, pelancaran pakaian seragam terbaharu itu telah disempurnakan oleh Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin dan turut hadir sama adalah Pengerusi MAG, Tan Sri Wan Zulkiflee Wan Ariffin.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

IKLAN

KREDIT ARTIKEL/GAMBAR: BERNAMA, TRPBM

 

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI