Lebih 7,000 peminat muzik dan pengunjung festival tidak kirah dari dekat mahupun jauh telah ‘dijamu’ dengan pengalaman malam di Neon Music Festival 2023: Edisi Halloween yang diadakan di Sunway Lagoon Surf Beach semalam.

Meskipun cuaca hujan, ‘keghairahan’ peminat untuk turut memeriahkan muzik elektronik (EDM) dan tarian dilihat berada pada tahap maksima sepanjang masa.

Lebih 7,000 Peminat EDM Gegarkan Neon Music Festival 2023 Di Sunway Lagoon!

Dengan kehadiran ‘Line up’ terkenal antarabangsa iaitu Timmy Trumpet, Ben Nicky, Wukong, di festival itu, secara tidak langsung menyerikan lagi acara berkenaan.

Festival yang bermula pada jam 4 petang dengan set bertenaga oleh DJs Playground perintis muzik tempatan, tentunya memeriahkan lagi suasana acara gilang gemilang itu.

IKLAN

Selepas itu, tenaga orang ramai berada di kemuncaknya apabila penyanyi, Saixse dan Sonaone naik ke pentas, menyampaikan persembahan hebat yang bergema dengan suasana festival.

Lebih 7,000 Peminat EDM Gegarkan Neon Music Festival 2023 Di Sunway Lagoon!

IKLAN

Pada sebelah malam pula, festival ini mencapai tahap yang lebih tinggi dengan kehadiran Ben Nicky, menyampaikan persembahan yang menakjubkan yang membuatkan penonton kagum.

Akhirnya, kemuncak malam itu berada di tangan tidak lain daripada pemuzik, DJ, penulis lagu dan penerbit rekod Australia Timmy Trumpet yang menutup persembahan dengan bertenaga.

IKLAN

Sebagai bukti populariti festival itu, tiket untuk Festival Muzik Neon ‘licin’ sebelum acara itu. Untuk menampung lonjakan permintaan, penganjur, HiFive Entertainment oleh SAP Traders Sdn Bhd mengambil langkah berani dengan mengeluarkan tambahan 800 tiket kemasukan am (GA) sehari sebelum acara bermula.

Lebih 7,000 Peminat EDM Gegarkan Neon Music Festival 2023 Di Sunway Lagoon!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.