Rakyat Malaysia kini semakin lantang memperjuangkan prinsip dan ketelusan dalam bekerja.

Berbanding zaman dahulu, anak muda kini tidak mudah duduk diam sekiranya sesuatu syarikat dan persatuan didapati tak mengikut etika. Mereka mudah mengambil jalan untuk melaporkannya kepada pihak berkuasa ataupun ke platform media sosial.

Oleh sebab itu, adalah lebih baik sekiranya kita mengambil langkah mencegah sebarang perbuatan tak beretika dan melanggar prinsip syarikat sebelum kita terkena dek kerana ingin jalan mudah untuk berjaya.

Lebih 6,000 Anak Muda Katakan Ya Pada ‘Perakaunan Beretika’, Tiada Isu  Tersembunyi

Itu adalah intipati kempen 'Yes Malaysia' yang dibawakan oleh ACCA (Association of Charteredd Certified Accountants) yang menyokong 'The Power of Ethics'. Mereka kini sedang mengajak belia dan remaja seperti korang untuk memberikan sokongan penuh kepada prinsip etika perakaunan negara.

IKLAN

Iyalah, kita pun marah sekiranya ada pihak yang menyalah gunakan posisi untuk memperolehi habuan secara tak sah. Jadi, bermula 1 November lalu hingga 31 Disember ini, korang boleh menyertai kempen ini semudah klik pada butang mengundi.

IKLAN
Lebih 6,000 Anak Muda Katakan Ya Pada ‘Perakaunan Beretika’, Tiada Isu  Tersembunyi

Caranya adalah dengan mengundi secara online di YES MALAYSIA dan sama-sama mengatakan YA sebagai tanda sokongan. Setakat tinjauan REMAJA, mereka telah berjaya memperolehi sebanyak 6,800 undian sokongan walaupun bulan November belum berakhir lagi. Hebat! Jadi, jangan lupa untuk berikan sokongan okay.

IKLAN

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI