Bila nampak je bendera Union Jack, semua orang segera tahu ia adalah produk dari Great Britain.

 

Oleh sebab itulah. tiada benda yang lebih British melainkan benderanya sendiri. Di Malaysia, walaupun kita berbangga dengan bendera dan identiti kita, namun ada juga golongan yang menggemari rekaan Union Jack. Mungkin bukan atas dasar patriotisma tetapi lebih kepada minat terhadap reka bentuknya.

 

Sehinggakan perabot, pakaian dan cadar katil pun nak di-Union Jack kan.

 

Terbaru, korang juga boleh memiliki kereta yang mempunyai touch Union Jack!

 

(Dari kiri) MINI Cooper S 5 Pintu dan MNI Cooper S 3 Pintu.

 

Rekaan lampu belakang yang menyerupai bendera Union Jack.

 

IKLAN

Mini Malaysia memperkenalkan rekaan kereta baru yang mempunyai lampu LED belakang mirip Union Jack dengan teknologi yang menjumatkan tenaga. Bukan je ciri-ciri baru pada MINI 3 Pintu dan MINI 5 Pintu tersebut membuatkan MINI kali ini lebih menarik, malah lampunya itu mempunyai tahap pemancaran cahaya cerah yang lebih baik daripada dahulu.

 

Bahagian hadapan MINI Cooper S 3 Pintu berwarna Solaris Orange.

 

MINI John Cooper Works terbaru dalam warna Rebel Green.

 

Satu lagi model istimewa yang diperkenalkan oleh MINI Malaysia ialah MINI John Cooper Works yang mempunyai reka bentuk klasik bagi korang yang inginkan sesuatu yang kelihatan lebih vintaj namun bertenaga bak jentera muda!

Untuk MINI John Cooper Works, ia juga mempunyai front compartment dengan rekaan bendera Union Jack dalam bentuk LED. Memang superb lah.

IKLAN

 

Bahagian hadapan menyerupai bendera Union Jack.

 

Antara ciri-ciri lain yang lebih teknikal buat kepuasan pemandu adalah tahap penggunaan minya yang lebih kurang berbanding model kereta lain dan penggunaan enjin yang lebih ringan. Ini bermakna kereta korang akan lebih ringan sehingga 8 kilogram, yang secara tak langsung membantu mengurangkan kadar penggunaan minyak.

 

 

IKLAN

MINI Cooper S 3 Pintu dijual pada harga RM226,888 manakal MINI Cooper S 5 Pintu pula pada harga RM236,888.

Bagi yang inginkan rekaan vintaj, korang boleh usha MINI John Copper Works Hatch terbaru yang dijual pada harga RM283,888.

Kalau ada bajet lebih sedikit…

Why not customize MINI korang dengan ciri-ciri istimewa.

 

Ciri istimewa LED Door Projector menggunakan initial nama korang.

 

Melalui servis MINI Yours Customized Accesories, pelanggan boleh menghasilkan sendiri beberapa komponen kereta agar ia kelihatan personalized.

Antaranya termasuklah bahagian side scuttles (tutup sisi pintu), fascia kokpit, LED Door Sills Finishers dan LED Door Projector. Masing-masing boleh mempunyai nama atau initial nama korang tau! Kesemua itu boleh dipesan melalui laman web mereka.

 

Bestkan! Kalau lah penulis ada bajet nak beli sebuah. Oh well..