Pasangan sama cantik dan sama padan Priyanka Chopra dan penyanyi dan pelakon, Nick Jonas mendirikan rumah tangga pada 1 Disember 2018 dan mereka kemudiannya menimang cahaya mata pada 15 Januari 2022. Walau bagaimanapun kelahiran cahaya mata sulung mereka bukanlah dikandung Priyanka, sebaliknya pasangan ini menggunakan khidmat ibu tumpang.

Ahad lalu, Priyanka dan Nick memuat naik gambar anak mereka di Instagram masing-masing memperkenalkannya kepada umum. Walaupun begitu, wajahnya dilindung oleh emotikon berbentuk hati.

Lahir Menggunakan Khidmat Ibu Tumpang, Ini 5 Fakta Tentang Anak Sulung Priyanka Chopra & Nick Jonas

Jom kita intai lima fakta menarik tentang anak sulung pasangan selebriti popular ini.

  • Nama penuh yang diberi kepada bayi ini ialah Malti Marie Chopra Jonas, ia menggabungkan nama India dan Inggeris mewakili kedua-dua keturunan orang tuanya.

 

  • Namanya mengambil inspirasi bunga-bungaan. Menurut sumber, Malti bermaksud bunga Malti atau lebih dikenali sebagai Ranggon Creeper. Bunga ini mengeluarkan bauan bernota kayu dan manis.

 

  • Sejurus dilahirkan Malti Marie ditempatkan di Unit Rawatan Rapi Neonatal selama lebih 100 hari kerana dilahirkan pra-matang.

 

IKLAN
  • Malti Marie menerima rawatan dan jagaan rapi daripada pasukan kesihatan Rady Children’s Hospital di La Jolla dan Cedars Sinai Hospital di Los Angeles.

 

  • Lahir dalam keluarga ternama bapa saudara kepada Malti Marie merupakan Joe Jonas dan Kevin Jonas. Manakala ibu saudaranya pula merupakan pelakon popular Sophie Turner.
Lahir Menggunakan Khidmat Ibu Tumpang, Ini 5 Fakta Tentang Anak Sulung Priyanka Chopra & Nick Jonas
Bunga Malti yang cantik berwarna merah. Sumber gambar: pexels/ linh pham

Kelahiran Malti Marie secara penggunaan ibu tumpang bukanlah perkara baharu di negara barat. Kaedah ini menggunakan sperma dan ovum daripada ibu bapa dan kemudiannya dimasukkan ke dalam uterus ibu tumpang.

Antara seblebriti terkenal lain yang menggunakan khidmat ibu tumpang seperti Shah Rukh Khan dan isteri, Gauri. Kelahiran anak bongsu mereka, AbRam menggunakan khidmat ibu tumpang pada 2013.

ARTIKEL BERKAITAN: Selain Priyanka Chopra, Lihat 5 Lagi Selebriti Bollywood Pernah Gunakan Khidmat Ibu Tumpang

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

IKLAN

 

 

 

IKLAN