Akshat Utkarsh

 

Belum lagi reda dengan kematian pelakon lelaki, Sushant Singh Rajput pada bulan Jun lalu, dunia Bollywood kembali dikejutkan oleh kematian seorang lagi pelakon lelaki muda.

ARTIKEL BERKAITAN: Filem Remake Sushant Singh Tak Sempat Tayang

Kali ini, ia melibatkan pelakon yang baru saja ingin memulakan kerjaya dalam dunia perfileman, Akshat Utkarsh, Ahad lalu.

Lagi Pelakon Bollywood ‘Ambil Nyawa’ Sendiri, Keluarga Pertikai Dakwaan Polis

IKLAN

Mayat Akshat, 26, ditemui di sebuah kediaman sewa jenis flat di Andheri, Mumbai oleh rakan serumah perempuan.

Menurut laporan media di India, mereka berdua telah berbual sepanjang malam kejadian. Sekitar jam 11 malam, rakannya itu telah ke bilik air manakala Akshat telah ke biliknya. Tak lama selepas itu, perempuan itu melihat tubuh pelakon tersebut telahpun tergantung daripada tingkap bilik airnya.

Laporan awal polis Mumbai mendakwa kes ini merupakan kes bunuh diri. Bagaimanapun, tiada sebarang nota ditinggalkan oleh mangsa, dan tiada sebarang kesan paksaan didapati berlaku di kediaman itu.

IKLAN

Lagi Pelakon Bollywood ‘Ambil Nyawa’ Sendiri, Keluarga Pertikai Dakwaan Polis

Laporan awal itu juga mendapati tindakan drastik Akshat itu juga mungkin berpunca daripada kepayahan yang dilalui olehnya dalam menceburi bidang lakonan filem dan bergelut dengan sumber kewangan demi melangsungkan kehidupan di bandar. Ini menyebabkan Akshat mengalami depresi dan menjadi sebab utama kepada tindakan bunuh diri itu.

Namun itu hanyalah laporan dan andaian awal yang dikeluarkan oleh mereka. Ahli keluarga Akshat sendiri tidak sama sekali bersetuju dengan laporan tersebut. Mereka sebaliknya percaya bahawa pelakon itu telah dibunuh.

IKLAN

Masihkah korang ingat satu lagi kejadian bunuh diri melibatkan personaliti popular di India beberapa bulan yang lalu?

2 Remaja TikTok Ragut Nyawa Selang 5 Hari Untuk Alasan Berbeza, Apa Cer?

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI