Satu lagi insiden tembakan yang melibatkan remaja apabila suspek yang baru berusia 11 tahun menembak dua rakan sebayanya berikutan pertengkaran yang bermula semasa latihan bola sepak Pop Warner di Florida, Amerika Syarika (AS).

Menerusi laporan media antarabangsa, menurut pihak berkuasa di sana, kanak-kanak berkenaan mengambil pistol itu dari kotak yang tidak berkunci di dalam kenderaan ibunya dan melepaskan satu das tembakan.

BACA LAGI : Kes Tembakan Rambang Di Siam Paragon: Suspek Berusia 14 Tahun Disyaki Ada Masalah Mental

Lagi Kes Tembakan Libatkan Remaja, Suspek Berusia 11 Tahun Tembak Rakan Selepas Berlaku Pertengkaran

IKLAN

Tembakan tunggal berkenaan terkena lengan seorang remaja, manakala seorang lagi di bahagian tengah badan.

Selain itu, polis itu turut memaklumkan video pengawasan menunjukkan kedua-dua remaja berkenaan yang berada dalam keadaan stabil, melarikan diri daripada kanak-kanak itu apabila tembakan dilepaskan.

Tembakan dilaporkan berlaku kira-kira pukul 8.18 malam dan pegawai tiba di tempat kejadian kira-kira empat minit kemudian dan merampas pistol daripada remaja lelaki itu serta menahannya.

IKLAN

Lagi Kes Tembakan Libatkan Remaja, Suspek Berusia 11 Tahun Tembak Rakan Selepas Berlaku Pertengkaran

Suspek kemudiannya didakwa dengan satu pertuduhan cubaan membunuh tahap dua dan dimasukkan ke pusat penilaian juvana.

IKLAN

Sementara itu, ibu kepada suspek berkenaan akan menghadapi pertuduhan salah laku tahap kedua kerana meninggalkan pistol tanpa pengawasan selain polis berkata, sebarang pertuduhan tambahan akan bergantung kepada sistem mahkamah.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.