Belum pun reda kisah seorang pemandu hampir maut kerana keretanya dihempap kepingan konkrit, kini kes yang lebih kurang sama apabila seorang wanita nyaris maut selepas kenderaan yang dipandunya dihempap besi Menara kren.

Kejadian berlaku di Jalan SS2/24, Petaling Jaya pada jam 5.45 petang itu membabitkan seorang mangsa berusia 25 tahun yang memandu kereta jenis Perodua Myvi dalam perjalanan pulang ke rumahnya.

Lagi Kes Pemandu Hampir Maut, Kereta Dihempap Besi Menara Kren

IKLAN

Ketika mangsa melalui kawasan tersebut, tiba-tiba muatan besi Menara kren dari sebuah treler jatuh menimpa kenderaannya. Akibat kenderaan itu, bumbung cermin hadapan dan beberapa bahagian lain kereta rosak, namun dilaporkan mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan.

Lagi Kes Pemandu Hampir Maut, Kereta Dihempap Besi Menara Kren

IKLAN

Siasatan awal mendapati kemalangan berpunca daripada bahagian hadapan treler yang membawa bahan muatan menara kren berkenaan tersangkut pada kabel telefon menyebabkan dua tiang telefon tumbang dan kabel telefon merentangi Jalan SS2/24.

Mangsa telah pun membuat laporan polis manakala pemandu treler belum tampil membuat laporan setakat ini. Kertas siasatan dibuka di bawah Peraturan 19 Kaedah Lalulintas 166/59 kerana muatan yang dibawa atas kenderaan jatuh dan mengakibatkan kemalangan.

IKLAN

Malang tidak berbau. Diharap tiada lagi kes seperti ini berlaku. Semoga mangsa mendapat pembelaan yang setimpal.

Sumber: BERNAMA

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI