Foto Via KWSP/ Pexels

Zaman sekarang ni kita perlu lebih berhati-hati dalam melakukan apa sahaja urusan harian. Bermacam jenis penipuan wujud demi untuk kepentingan peribadi.

Seram kan?

Jika semalam Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob telah mengumumkan bahawa pihak kerajaan bersetuju untuk membenarkan pengeluaran RM10,000 daripada simpanan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja atau KWSP.

KWSP Minta Orang Ramai Tak Terpedaya, Jangan ‘Klik’ Iklan Permohonan Pengeluaran Khas Di Media Sosial

ARTIKEL BERKAITAN : 4 Cara PALING BIJAK Untuk Gunakan Wang KWSP RM10,000

Terbaru, Kumpulan wang Simpanan Pekerja (KWSP) menasihati orang ramai terutamanya bagi pencarum untuk tidak terpedaya dengan perkongsian mengenai iklan permohonan Pengeluaran Khas di media sosial.

IKLAN

Adui, cepat betul scammer di luar sana buat kerja ya?

Dalam satu perkongsian daripada Facebook KWSP memuatnaik satu gambar di mana ada individu yang tidak bertanggungjawab menyebarkan link palsu tentang permohonan Pengeluaran Khas di laman Twitter.

KWSP Minta Orang Ramai Tak Terpedaya, Jangan ‘Klik’ Iklan Permohonan Pengeluaran Khas Di Media Sosial

IKLAN

Selain itu, KWSP juga mengegaskan bahawa pihak KWSP tidak pernah melantik mana-mana pihak ketiga untuk menguruskan permohonan Pengeluaran Khas.

BERHATi-HATI!

KWSP  tidak pernah melantik mana-mana pihak ketiga untuk menguruskan permohonan Pengeluaran Khas anda.

Justeru itu, maklumat lanjut mengenai kaedah permohonan pengeluaran ini akan diumumkan dalam masa terdekat.

Untuk info, pengeluaran ini secara tidak langsung merupakan peluang keempat bagi rakyat Malaysia melakukan sedemikian selepas fasa i-Lestari, i-Sinar dan i-Citra sebelum ini.

IKLAN

BACA LAGI : “Ini Soal Hidup & Mati..” Syed Saddiq Pertikai Bank Sukar Beri Moratorium – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.