Semalam tular di media sosial kisah seorang pemuda golongan kurang upaya Faizal yang juga mencari rezeki sebagai rider Grab.

Di parking di Leisure Mall, Taman Pelangi, Johor Bahru sekitar tengahari semalam, tular di media sosial, Faizal yang juga menghadapi kekurangan pekak dan bisu duduk dalam keadaan sedih dengan beg grab di sisinya selepas motosikal jenis Yamaha 135 LC dengan nombor plat WFW 9854 berwarna hitam oren dan rim berwarna merah hilang.

**media[219403]**
**media[219405]**

IKLAN

Pantas membantu dirinya yang dilanda kesusahan, kisahnya segera ditularkan ke media sosial untuk mempermudahkan semua urusannya dan agar motosikalnya dijumpai semula.

Alhamdulillah, syukur pada Allah.

IKLAN

Ya, kuasa viral benar-benar membantu pemuda ini kerana baru beberapa jam dilaporkan hilang, sudah ada individu yang menghantar WhatsApp kepadanya memaklumkan yang ada ternampak motosikalnya di sebuah lorong rumah.

**media[219399]**
**media[219400]**
**media[219402]**

IKLAN

Dari perbualan WhatsApp itu, individu berkenaan memaklumkan no plat motosikalnya agak kemek (mungkin diketuk orang untuk menutup barang panas) dan individu berkenaan memintanya mengambil motosikal itu di Jalan Gagah Jalan Sri Paya, Larkin. Malah kunci motosikal juga tiada.

Terima kasih pada kuasa netizen. Korang memang superb bab tolong menolong nie. Inilah rasa kemanusiaan. Kita permudahkan kerja orang lain dan Allah akan permudahkan kerja kita pula.