Bagi mereka yang suka travel dan ingin merasai pengalaman perjalanan dengan keretapi, Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) menawarkan perkhidmatan tren Diesel Multiple Unit (DMU) laluan Gemas, Negeri Sembilan Ke Kuala Lipis, Pahang secara percuma.

Menerusi sebuah hantaran di Facebook rasmi KTMB, promosi ini bakal dijalankan selama tiga hari bermula 21 Februari bersempena pelancaran sulung operasi laluan baharu dalam fasa kedua DMU yang dijadualkan 24 Februari ini.

KTM Berhad Beri Tiket Tren Percuma DMU Gemas-Kuala Lipis, Rebut Peluang Bermula 21 Februari
Sumber: KTM Berhad

Orang ramai boleh merebut peluang ini untuk merasai pengalaman menaiki tren DMU secara percuma dengan menggunakan kod promo JOYRIDEDMU. Walau bagaimanapun, tiket percuma ini hanya ditawarkan di kaunter tiket sahaja.

Pengguna juga diberikan pilihan untuk perjalanan sehala atau dua hala antara kedua-dua stesen tersebut, tetapi terhad kepada pelanggan yang terawal bagi semua koc.

IKLAN
KTM Berhad Beri Tiket Tren Percuma DMU Gemas-Kuala Lipis, Rebut Peluang Bermula 21 Februari
Foto: Utusan

Korang boleh semak jadual perjalanan menerusi link ini https://bit.ly/3quxiHI

Bagi yang terlepas peluang mendapatkan tiket percuma ini, jangan risau kerana KTMB sudah pun membuka tempahan jualan tiket DMU untuk laluan berkenaan yang dijadualkan bermula pada 24 Februari ini. Selain dijual di kaunter, tiket perkhidmatan berkenaan juga turut boleh didapati melalui aplikasi KTM Mobile atau pelbagai medium pembelian tiket yang lain.

IKLAN

Tapi sekiranya korang ingin ride percuma yang ditawarkan ini, kena cepat-cepatlah dapatkan di kaunter tiket ya. Semoga berjaya. Hiks!

**

IKLAN

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber:(1)

https://www.youtube.com/watch?v=wbbIGGPiHeM