Tidak lama lagi kita bakal meininggalkan bulan Januari. Jadi, bagaimana dengan azam tahun barumu yang ingin menurunkan berat badan bermula tahun baru 2018? Adakah semuanya berjalan dengan lancar atau azam itu hanya bertahan selama seminggu pertama dan kemudian jadi hangat-hangat chicken poop? Lulz

Tidak dinafikan, memiliki tubuh badan sihat serta ideal merupakan impian semua orang terutamanya jejaka. Ia bukan sahaja memberikan visual yang baik tetapi yang paling penting dapat memberikan stamina, kesihatan dan gaya hidup yang jauh lebih sihat. Ya, kami tidak nafikan untuk turunkan berat badan bukanlah satu perkara yang senang.

Ia perlukan kerja keras dari segi penjagaan diet, senaman, fikiran positif dan mengubah gaya hidup secara total demi mencapainya. Kalau kamu berasa tidak bersemangat tidak mengapa. Kita semua faham akan cabaran itu. Untuk memberikan sedikit inspirasi agar kamu terus berusaha menurunkan berat badan, Remaja ingin kongsikan 10 foto jejaka yang berjaya mencapai misi mereka!

1. Selain bersenam di gimnasium, jejaka ini juga mengamalkan diet katogenik.

2. This awesome dude pula berjaya turunkan berat badan sebanyak 32 kilogram. Wow!

 

3. Hanya dalam tempoh 3 tahun setengah, dia telah berjaya turunkan berat badan sebanyak 77 kilogram. Tengok gambar macam 2 orang berbeza!

4. Jejaka ini pula berjaya turunkan berat sebanyak 59 kilogram.

IKLAN

 

5. Dahulu dia seorang yang sangat obes. Kini telah lakukan transformasi setelah berusaha selama kira-kira 2 tahun.

 

Artikel Berkaitan: 5 Langkah Paling Mudah Dapatkan Kulit Wajah Seperti Hannah Delisha

IKLAN

6. Sebelah kiri, berat 130 kilogram (foto diambil pada Januari 2016). Sebelah kanan, berat 75 kilogram (foto diambil pada Julai 2017).

 

7. Dengan usaha keras lihatlah perbezaan berat badannya!

 

IKLAN

8. Pada awalnya beratnya 138 kilogram. Kini sudah turun hingga 88 kilogram.

 

9. Foto selfie sebelah kiri, dia cukup muram dengan berat 175 kilogram. Dengan usaha, berjaya turun menjadi 84 kilogram dalam tempoh kira-kira setahun.

 

10. Jejaka ini pula berjaya turunkan berat badan sebanyak 18 kilogram dalam tempoh 4 bulan.

 

Amacam? Kepada korang yang tengah berusaha turunkan berat badan jangan berputus asa. Pedulikan suara-suara sumbang yang kadangkala boleh menjatuhkan semangat. Just think positive, you can do it. Selamat berjaya! 🙂