Berita baik untuk korang yang bakal mengambil peperiksaan terutamanya calon SPM dan STPM.

Prihatin dengan semua pihak yang terjejas akibat banjir yang melanda disebahagian negeri Malaysia terutamanya pelajar dan calon yang terpaksa menjalani peperiksaan besar SPM dan STPM. Celcom dan Umobile kini diihat telah mula menawarkan pelan khusus untuk pelajar SPM dan STPM dalam proses pengajaran dan pembelajaran secara dalam talian ataupun online. Ia telah bermula hari ini sehingga 30 April 2021 dan penawaran harganya juga masih sama iaitu RM20/sebulan untuk kuota data sebanyak 15GB.

Khas Untuk Pelajar SPM & STPM, Celcom Dan U-Mobile Tawar Pelan Prabayar 15GB Hanya RM20

Khas Untuk Pelajar SPM & STPM, Celcom Dan U-Mobile Tawar Pelan Prabayar 15GB Hanya RM20
Sumber : Celcom

Jangan terlepas peluang guys, Ini cara untuk apply.

Terma dan syarat pakej ini adalah ia terbuka kepada semua pelajar SPM atau STPM yang lahir antara 2001 sehingga 2004 dan ia boleh dilanggan melalui dua cara berbeza – iaitu menerusi aplikasi MyUMobile atau UMB. Untuk memudahkan semua, berikut kami sertakan cara untuk mendaftar :

IKLAN

MyUMobile

1) Menerusi aplikasi MyUMobile
Muat turun aplikasi MyUmobile menerusi Google Play, App Store atau AppGallery
Buat pendaftaran akaun terlebih dahulu, kemudian pilih ‘Adds-On’
Pilih ‘Pakej Data SPM/STPM’
Sahkan pembelian anda

IKLAN

2) Menerusi UMB
Dail *118*3*12#
Sahkan pembelian anda
Dalam perkembangan berbeza, UMobile turut hadir dengan penawaran data tambahan sebanyak 10GB untuk dua minggu dengan hanya RM5 sahaja. Data ini boleh dilanggan melalui aplikasi MyUMobile.

Celcom

IKLAN

Untuk pelan Celcom pula terbuka kepada pengguna baru mahupun pengguna sedia ada yang boleh membuat peralihan melalui aplikasi Celcom Life setelah dimaklumkan Celcom melalui SMS.

Penawaran ini adalah selari dengan pengumuman SKMM sebelum ini yang ingin menawarkan pelan data pada harga lebih mampu milik untuk memudahkan proses pembelajaran oleh pelajar yang menduduki peperiksaan pada tahun ini.

So apa tunggu lagi, jom la apply…

SUMBER RUJUKAN: UMOBILE, Celcom

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI