×
×
Login or Register
Home Viral “Keputusan STPM 2022 Keluar Hari Ini”. Ini Cara Semakan Secara SMS, Online...

“Keputusan STPM 2022 Keluar Hari Ini”. Ini Cara Semakan Secara SMS, Online Dan Ambil Di Sekolah

Pertama sekali, Remaja ingin ucapkan ALL THE BEST kepada korang yang akan mengambil keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (STPM) bermula pada hari ini 18 Ogos 2022. Kerja keras yang telah kamu curahkan selama ini berserta doa daripada ibu bapa dan guru insyaAllah akan membuahkan hasil.

ARTIKEL BERKAITAN : Tak Ada Sebarang Akaun Di Media Sosial Antara Rahsia Pelajar STPM Ini Peroleh 4.0, Pecah Rekod 10 Tahun Sekolahnya…

“Keputusan STPM 2022 Keluar Hari Ini”. Ini Cara Semakan Secara SMS, Online Dan Ambil Di Sekolah
Foto Via Astro Awani

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dalam satu kenyataan memaklumkan, calon-calon sekolah boleh mendapatkan slip keputusan peperiksaan STPM di sekolah masing-masing bermula jam 12 tengah hari.

Semakan boleh dilakukan secara atas-talian melalui laman rasmi MPM atau melalui SMS.

IKLAN

Semak Secara SMS

Calon sekolah dan calon persendirian pula boleh membuat semakan keputusan STPM 2021 menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) dengan menaip STPM/nombor kad pengenalan/angka giliran dan hantar ke 15888.

IKLAN
Kata kenyataan itu, sistem tersebut akan diaktifkan mulai jam 11 pagi pada 18 Ogos hingga 12 tengah hari pada 28 Ogos.
Semak Dalam Talian 
Selain itu, semakan juga boleh dibuat menerusi secara dalam talian ini untuk dapatkan slip keputusan penuh STPM 2021 bermula jam 12 tengah hari.
Untuk tahun ini, data Majlis Peperiksaan Malaysia menyebut terdapat seramai 92,964 calon menduduki STPM pada 2021. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk korang!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

IKLAN

Show comments
IKLAN