Bekas anggota Dolla, Syasya Rizal akhirnya tampil bersuara mengenai keputusannya untuk keluar daripada kumpulan tersebut.

Menerusi Instagram peribadi, Syasya mengakui dia terpaksa mengambil keputusan yang paling sukar dan dirinya turut terluka.

“Keputusan Paling Sukar Demi Kelangsungan Hidup”, Syasya Bekas Anggota Dolla Mohon Doakan Yang Terbaik
Kredit: Instagram Syasya Rizal

Dalam masa yang sama, penyanyi yang baru meningkat naik itu juga turut meminta maaf dan tidak lupa mengucapkan terima kasih di atas sokongan peminat yang tidak pernah putus.

“Syasya tahu sebahagian peminat terluka dengan keputusan ini, tapi sejujurnya luka itu lebih besar untuk diri Syasya sendiri kerana perlu menerima dan melalui ketentuan ini”.

IKLAN

Selain itu, Syasya atau nama sebenarnya, Norsyasya Afiqah Binti Shahrizal berkata, dia akan terus memberi sokongan kepada Dolla walaupun sudah tidak lagi bersama.

“Dolla segalanya untuk saya dan it is something precious that I really treasure.Impian untuk Dolla melangkah ke pentas antarabangsa masih Syasya sematkan dalam jiwa walaupun sudah tidak bersama Dolla lagi”, tulisnya menerusi perkongsian di Instagram.

Untuk pengetahuan, Dolla ditubuhkan pada tahun 2019 dan mula meraih populariti sejak penampilan single pertama mereka iaitu “Dolla Make You Wanna”.

IKLAN

Sebelum ini, Dolla dianggotai oleh Angel, Sabronzo, Tabby dan Syasya melalui sesi uji bakat dan mereka bernaung di bawah Universal Music Malaysia.

“Keputusan Paling Sukar Demi Kelangsungan Hidup”, Syasya Bekas Anggota Dolla Mohon Doakan Yang Terbaik
Kredit: Instagram Syasya Rizal

Pada April lalu, Syasya mengumumkan dia telah menarik diri dari Dolla atas sebab peribadi.

IKLAN

Tidak lama kemudian, Syasya mengejutkan ramai apabila dia memuat naik foto majlis pernikahan bersama pilihan hati pada 20 April lalu. 

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI