Foto : Ihsan Vox Eureka

 

Ya, khabar angin yang ‘bertiup’ beberapa minggu kebelakangan ini akhirnya disahkan juga. Pembukaan kedai makan popular, Jollibee yang pertama di Malaysia semakin menghampiri kita semua!

Sebelum ini, ramai tertanya-tanya sama ada sebuah tempat makan baharu yang akan dibuka di pusat membeli-belah Sunway Pyramid benar-benar dimiliki jenama popular dari Filipina, Jollibee?

Ini berikutan warna blok dinding yang menutupi kerja-kerja pengubahsuaian stor tersebut menyerupai warna rasmi merah Jollibee berserta tulisan berbunyi, “Siapakah yang menyediakan (ayam goreng) paling rangup?”.

JOLLIBEE Is Coming! Restoran Ayam Goreng Popular Filipina Akan Dibuka Di..

Tidak lama selepas itu, ia diganti dengan rekaan berlainan. Kali ini, ia lengkap dengan logo Jollibee. Lalu, sahlah bahawa stor baharu ini adalah francais pertamanya di Malaysia.

IKLAN

JOLLIBEE Is Coming! Restoran Ayam Goreng Popular Filipina Akan Dibuka Di..

Terletak di hadapan pasaraya Aeon dekat Blue Atrium, Jollibee akan menemui pembeli di Malaysia pada Januari 2022.

Dapatlah kita merasakan hidangan popular ayam goreng ‘Chickenjoy’ yang dimasak agar ia rangup di luar, empuk di dalam dan lengkap dengan perisa yang cukup melazatkan.

JOLLIBEE Is Coming! Restoran Ayam Goreng Popular Filipina Akan Dibuka Di..

IKLAN

Satu lagi hidangan popular Jollibee ialah Jolly Spaghetti dengan sos ‘signature’ yang sedikit manis berserta kepingan sosej daging dan taburan keju di atasnya.

Korang juga tidak harus melepaskan peluang untuk memesan Spicy Chicken Burger bagi pencinta menu yang lebih pedas daripada biasa.

Untuk pengetahuan, di Filipina; Jollibee merupakan francais makanan segera ayam goreng yang lebih popular berbanding dua pesaing kuatnya, KFC dan McDonald’s tau!

IKLAN

Ia merupakan perniagaan francais paling pantas berkembang hingga ke negara di rantau Asia Tenggara. Lebih 100 buah stor telah di Vietnam dan ia kini francais makanan segera nombor satu di Brunei. Kejayaan mengembangkan perniagaan ini telah membuka peluang untuk Jollibee melebarkan sayap ke Singapura, Hong Kong dan negara-negara seperti UAE, Amerika Syarikat, United Kingdom, Sepanyol. Kanada dan di banyak negara lain.

Kini tiba pula giliran rakyat Malaysia untuk mencuba. Confirm beratur panjanglah nanti di Sunway Pyramid!

Hehe, pastikan korang patuhi SOP semasa sakan membeli ya.

*

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI