Kadangkala kita sebagai rakyat biasa mudah lupa, figura publik seperti keluarga Datuk Seri Anwar Ibrahim juga hanyalah insan biasa.

 

Mereka makan, mereka tidur (mungkin kurang sedikit daripada kita) dan mereka juga mempunyai ahli keluarga untuk dilayan.

Oleh sebab itu, apabila ditanya oleh rakan media semalam mengenai perancangan DS Anwar selepas dibebaskan daripada tahanan, beliau menjawab, “Saya ingin gunakan masa ini untuk bersama keluarga. Cucu saya sudah bertanya, ‘Papa Tok, mana aiskrim?’

Janji Tetap Janji, DS Anwar Tunggu 3 Tahun Untuk Makan Aiskrim Dengan Cucu

IKLAN

“Dapat berjumpa dan berkumpul sekali, itu adalah satu perasaan yang sukar untuk digambarkan. Ramadan ini adalah masa untuk bersama mereka,” kata beliau kepada rakan di Astro AWANI.

3 tahun bukanlah tempoh yang sekejap untuk menunggu dapat makan aiskrim bersama. Tapi janji tetap janji!

Semasa berbuka puasa hari ini, DS Anwar menerusi perkongsian foto salah seorang rakan media dilihat sedang ‘lepak’ di meja makan kediaman beliau sambil menikmati aiskrim.

IKLAN

Wartawan Channel News Asia, Sumisha Naidu berada di kediaman beliau hari ini untuk sesi temuramah.

Janji Tetap Janji, DS Anwar Tunggu 3 Tahun Untuk Makan Aiskrim Dengan Cucu

Hakikatnya, DS Anwar tidak habis-habis ditemuramah daripada semalam sehingga hari ini dan hendak atau tidak, Sumisah dan kru terpaksa menunggu giliran mereka.

IKLAN

Ketika dia meminta izin untuk menggunakan bilik air di bahagian kediaman, Sumisha tidak menyangka sebaik saja keluar dari situ, DS Anwar  dan cucu-cucu beliau berada di meja makan sambil menikmati aiskrim!

Apa lagi, tergamam lah akak! Hehe, iyalah takut dikatakan mengganggu privasi.

Janji Tetap Janji, DS Anwar Tunggu 3 Tahun Untuk Makan Aiskrim Dengan Cucu

Sambil tergelak, YB Nurul Izzah berkata, “I’m sorry Sumisha but he promised them.”

Iya, janji tetap janji walaupun janji kepada cucu sendiri yang mungkin belum mengerti senario politik membabitkan keluarga mereka sendiri dan Malaysia.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI