Ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi..

Begitulah perumpamaan buat Danish Hakim yang kini sedang menyertai program realiti pencarian bakat lakonan, Fit For Action.

Anak kepada pelakon Norman Hakim dan Abby Abadi ini pernah mendapat tentangan ibunya, namun remaja berusia 19 tahun itu dapat meyakinkan ibunya selain menerima sokongan bapanya yang juga aktor Norman Hakim.

 

Ayah memang sokong keputusan saya, tapi mak saya pula sebaliknya. Pada awalnya, dia tak setuju untuk saya sertai program ini dan melangkah ke dalam industri seni.

“Antara apa yang dikongsikan adalah, mengenai sisi gelap industri ini. Tapi, Alhamdulillah, dia dah makin faham minat saya dalam bidang lakonan dan dia dah mula terima,” katanya.

Bercerita tentang dunia lakonan, dia sudah menetapkan prinsip untuk menjaga batas dengan tidak bersentuhan dengan pelakon wanita.

Malah, Abby Abadi melalui laman instagramnya sempat menitipkan nasihat buat anak terunanya.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by abbyabadi_112 (@mamayebbyyabadi)

Apapun dimana jugak permulaan abang,jangan lupa pesan mama @mamayebbyyabadi ;Utamakan yang utama.Walaupun papa 24/7 dgn abg dalam mcm2 aktiviti,tapi papa tak pegang syurga abg.Syurga abg ada pada mama.

Walaupun abg paling muda kat situ & fizikal abg dah cecah usia 19,tapi mata abg pada pandangan mata papa tetap mata baby papa yg papa azan & iqamah 19 tahun lepas.Walau cecah usia 20 tahun dan seterusnya,papa tetap akan azan & iqamah kat telinga abg setiap kali birthday abang selagi papa hidup.

I live my life for u son.U will always have my back.Abg dah besar & dah bijak to lead yr own self in making a life decision.Walau apa bidang & nawaitu perjuangan abg,SOLAT jangan ditinggal,ZAKAT jangan diabai & AL-QURAN jangan dilupa.Sebatikan dalam ‘life style’.Itu fundamental kita sebagai umat Islam & bangsa Melayu.

Jangan cepat ‘koyak’.Sekali jatuh,bangkit 100 kali.Kita lelaki kena kuat dan kental.Kalau rasa down,bagi 30 saat je utk feel moment tu,lepas tu terus tarik nafas dan terjah lawan balik semua.Ingat,kita yang kawal keadaan,bukan keadaan yang kawal kita dengan izinNya.

IKLAN

Dimana bumi kita pijak,disitu langit kita junjung.Setinggi mana kita terbang,jangan sesekali lupa tanah asal usul kita.Ikut resam padi,makin tunduk bila makin padat isi.Kejar akhirat,in shaa Allah dunia akan kejar kita balik.

Goodluck Abang @danishhakimofficial .Kalah menang belakang kira.Yang penting keberanian untuk mencuba.Barakallah❤️

Suara Macam Papa Nya

Menyengah ke ruangan komen, rata-rata warganet memberikan semangat dan mendoakan segara urusan Danish dipermudahkan.

“Jangan Lupa Pesan Mama…”, Anak Lelaki Ceburi Bidang Lakonan. Abby Abadi Titip Pesanan

IKLAN

Program terbitan TV3 itu akan memaparkan 12 orang peserta menempuh cabaran fizikal dan lakonan yang akan menemui penonton pada 3 September depan, jam 10 malam.

Jika korang masih ingat, Abby Abadi pernah popular dengan watak ikonik Inspektor Aleeza dalam drama kepolisan Gerak Khas suatu ketika dahulu. Malah, Norman Hakim yang juga bekas peserta Hero Remaja 1993/94 dan terkenal dengan watak sebagai Inspektor Harris dalam Gerak Khas sejak 2003.

Sumber: Harian Metro (Syafil Syazwan Jefri) ,Instagram Danish Hakim @mamayebbyyabadi

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.