Untitled design-215

Anugerah Juara Lagu ke 35 sudah pun berlalu, namun bak kata pepatah rumah sudah siap, pahat masih berbunyi. Isu Nabila Razali tergelincir nota vokal ketika menyanyikan lagu Peluang Kedua masih menjadi bualan netizen.

Ramai yang memberi kata-kata semangat dan ada juga yang bersikap negatif melemparkan kata-kata yang tidak sepatutnya. Namun paling penulis tertarik adalah komen Diana Danielle yang berkongsi kisah pengalamannya saat memulakan langkah di dalam industri.

Jangan Biarkan Orang Lain Menanam Perasaan Ragu Dalam Diri Kita – Diana Danielle

IKLAN

“Hi darling, bila saya memulakan langkah sebagai seorang pelakon saya merupakan seorang pelakon ‘kayu kayan’ bertahun lamanya. Mereka hanya memberikan saya watak perempuan cantik dan selalu dibayar tidak mencukupi.

Saya pergi ke kelas dan melabur masa dan duit, Hasilnya sekarang saya boleh beekrja dengan yakin dan tenang. Ia merupakan satu perjalanan dan kadangkala ia sangat panjang. Jadikan perjalanan itu berbaloi dan jangan pernah putus asa!

IKLAN

Jangan biarkan orang lain menanam perasaan ragu di dalam diri sendiri. Saya sangat berbangga dengan kamu kerana telah berjaya naik ke pentas dan memberikan yang terbaik,” kongsi pelakon hebat ini di ruangan komen hantaran Instagram Nabila Razali.

IKLAN
Jangan Biarkan Orang Lain Menanam Perasaan Ragu Dalam Diri Kita – Diana Danielle
Diana antara wajah yang selalu menjadi piihan untuk menghiasi Majalah Remaja suatu ketika dahulu. Kini kami sepenuhnya di dunia digital ya! Ikuti kami di Facebook, Instagram, Twiter & TikTok.

Apa yang dikatakan oleh Diana Danielle sebenarnya bukan sahaja untuk Nabila tetapi relevan untuk kita semua. Kehidupan merupakan sebuah proses pembelajaran dan ia mengambil masa. Gagal sekali tidak bermakna kita gagal selamanya, sebaliknya kesilapan itu menjadikan kita insan yang lebih kuat.

Sumber & Gambar: Instagram Diana Danielle