Tanpa angin tanpa ribut, pertalian jodoh di antara selebriti dan usahawan, Noor Neelofa dan PU Riz semakin menghampiri jinjang pelamin dengan berlangsungnya majlis merisik pada petang tadi.

Majlis yang dilaporkan berlangsung sekitar selepas solat Asar itu melibatkan hanya kaum keluarga Neelofa dan PU Riz.

Tinjauan REMAJA di Instagram milik adik Neelofa iaitu Athisha Khan dan Ameera Khan juga menunjukkan kelibat ahli keluarga mereka bagi acara istimewa tersebut.

“Jadilah Mereka Penyebab Kami Menjadi Tetamu SyurgaMu” Doa Mama Iringi Majlis Merisik Neelofa & PU Riz

Hubungan di antara juara Dewi Remaja 2009/2010 dan finalis program Pencetus Ummah musim keempat itu tidak pernah dinafikan ataupun diiyakan oleh pihak mereka berdua walaupun khabar angin telah bertiup sejak awal tahun ini.

IKLAN

*

Kami dalam pada itu tertarik dengan titipan doa yang dimuat naik oleh mama Neelofa iaitu Datin Noor Kartini Noor Mohamed menerusi Instagram miliknya.

“Jadilah Mereka Penyebab Kami Menjadi Tetamu SyurgaMu” Doa Mama Iringi Majlis Merisik Neelofa & PU Riz

“Bismillahhirrohmanirohim. Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim. Syukurku padamu Ya Rabb. Saat yang ku tunggu-tunggu dah pun tiba. Kau hadirkan insan istimewa yang bakal membimbing bidadari kesayangan ku. Aku yakin dengan ketentuanmu yang mana insan ini dapat membahagiakannya, dapat menyerikan dan melengkapi hidupnya, yang akan menyokong setiap apa saja urusannya.

IKLAN

“Ya Allah, jadilah mereka penyebab kami menjadi tetamu istimewaMu di syurgaMu nanti. Amin,” catat doa beliau.

Ia bersambung dengan ucapannya kepada Neelofa berbunyi, “Neelofaku sayang. Jantung hatiku, intan permataku. Setiap detik dan setiap saat mama mendoakan yang terbaik untukmu sayang. Mama loves you very much.”

Walaupun ini merupakan caption awal yang dimuat naik oleh Datin Noor Kartini, ia bagaimanapun telah ditukar kepada emoji hati atas sebab yang hanya diri beliau ketahui.

“Jadilah Mereka Penyebab Kami Menjadi Tetamu SyurgaMu” Doa Mama Iringi Majlis Merisik Neelofa & PU Riz
Instagram

Apapun, kami gembira dengan restu yang diperolehi oleh Neelofa dan PU Riz daripada keluarga mereka sebelum melayari fasa seterusnya. After all, it is very important to get their blessings in anything.

IKLAN

Menurut laporan rakan media, mereka dijangkakan bakal melangsungkan ijab kabul sekitar Mac 2021. Tanpa perlu berlengah mahupun menangguh terlalu lama, tempoh masa 4 bulan itu bagi kami sempurna bagi pihak mereka berdua menyediakan persiapan secukupnya.

Diharap segala urusan yang bakal menjelang ini akan berjalan lancar teruttamanya dalam musim PKPB di Lembah Klang sekarang.

Congratulations Dewi Lofa & PU Riz!

Imej Berniqab, Neelofa Siap Sedia Untuk Fasa Seterusnya?

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI