Mungkin sudah ketandusan idea hingga membawa kepada gurauan melampau. Atau mahu mengejar populariti sampai tak sedar memerangkap diri sendiri.

Inilah nasib dialami oleh seorang YouTuber Edo Putra berasal dari Palembang, Indonesia apabila ditangkap polis daerah tersebut. Ini selepas videonya atas nama Edo Putra Official yang cuba “memperdaya” orang kampung konon untuk memberikan daging korban tapi sebenarnya bungkusan itu adalah sampah
.

Menurut pihak polis, pihaknya akan mengeluarkan kenyataan esok mengenai prank yang dilihat kurang sesuai.

Edo Putra sebelum ini memuat naik satu video di channel you tubenya berjudul “PRANK BAGI DAGING KE EMAK-EMAK ISI SAMPAH”

IKLAN

Dalam video berdurasi 11 minit 56 saat itu kelihatan Edo sedang membahagikan bekas plastik yang disebut sebagai daging kepada golongan ibu-ibu sempena hari raya aidiladha.

Tampak wajah keduanya menerima rezeki itu dengan hati sangat gembira dan berterima kasih di atas bungkusan dihulurkannya.

IKLAN

“Moga murah rezekinya,” kata seorang ibu yang telah dipermainkan oleh YouTuber tersebut. Malah Edo turut meminta agar bungkusan itu dibuka selepas dirinya.

Selepas beberapa saat Edo meninggalkan wanita-wanita ini, mangsa membuka bungkusan dipercayai daging korban ini dan terkejut kerana isinya bukan daging sebaliknya sampah semata-mata.
YouTuber itu kemudian datang semula sambil ketawa gembira kepada mangsanya sambil meminta maaf.

IKLAN

“Maaf yang bu, cuma prank. Ini wang Rp500,000 (lebih kurang RM150) untuk membeli daging ya bu,” kata YouTuber tersebut dalam videonya.

Malah video prank itu sudah ditonton lebih 610,000, tanda suka 3700 dan dislike 128,000. Malah ramai yang mengecam tindakan YouTuber itu bersama rakannya yang terlibat. Sumber : Kompas.com

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI