Bagi penguna media sosial, sudah pasti mahukan gambar #Instaworthy kelihatan menarik di ruangan ‘feed’ Instagram masing-masing.

Bagi korang yang ingin mendapatkan gambar #Instaworthy yang ‘rare’ atau lain daripada lain, dengan kapal terbang lalu atas kepala, apa kata korang sesekali lepak di lokasi yang dikongsikan oleh brother ini. Siap ada cara nak masuk ke area di KLIA2 tu.

Tapi apa pun, sebelum korang pergi ke port baru ini, adalah diingatkan tolong jaga keselamatan diri ya kerana malang tak berbau. Jangan kerana korang ghairah tentang kapal terbang lalu atas kepala, korang abaikan tahap keselamatan.

Sejak semalam, perkongsian yang dibuat oleh Ahmad Ariffin “tempat melepak” telah mendapat 2k perkongsian. So bagi korang yang nak cari angle lain ketika bergambar, bolehlah datang ke sini ya.

Baca perkongsiannya.

Sambil2 menunggu orang sampai di ketibaan, kita lepak sini. Ada 2 lokasi.

IKLAN

1. Belakang KLIA2, hanya kapal Air Asia ja. Kurang best, kapal yang sama je. Tapi yang bestnya, kereta kurang lalu lalang. So nak bergambar atas jalan raya pun selamat.

Cara ke sana :
1. Masuk ke KLIA 2 masuk line arrival, tapi terus masuk line ke kanan. Jalan menuju ke tower.
2. Masuk lorong kanan sebelum Tune Hotel. Jalan sampai hujung.
3. Kat hujung jalan ada T Junction, amik kiri. So ikut je jalan jumpa T junction lagi.
4. T junction seterusnya amik kanan. Kat sini dah boleh tengok kapal landing. Ada tempat anjung spotter. Nak tengok kapal mendarat atas kepala. Jalan lurus lagi, sampai jumpa kawasan agak lapang. Haaaa pandai-pandai la cari park. Itu aku tak yah ajar cara parking kereta ya.






2. Belakang KLIA (MAS KARGO, kalau tak silap). Sini best, macam-macam company kapal boleh tengok.

IKLAN

Sini banyak kereta lalu lalang dan laju-laju. Sebab tak ada AES kot. Risiko atas diri sendiri.

Cara ke sana :

1. Masuk ikut laluan mcm nak ke LCCT
2. Jumpa bulatan pertama, amik no. 12.
3. Jumpa bulatan kedua, amik no. 9
4. Nanti kau akan tengok banyak kereta park tepi jalan belah kiri. Haaa situ la tempat tengok kapal mendarat atas kepala.

IKLAN

Nota : Boleh je dr KLIA2 ke sini. Tp aku rasa mcm jauh. Better masuk ikut laluan mcm ke LCCT.






Selamat mencuba. Cuti sekolah masih ada ni..

Sumber : Fb Ahmad Ariffin