Tinggal lebih kurang dua hari saja lagi malam finale Pencarian Dewi Remaja bakal berlangsung. Mesti para finalis dah tak senang duduk dan berdebar nak tunggu hari kemuncak itu nanti. Hiks!

Relaks girls. Tak kiralah menang atau tidak, apa-apa pun korang dah buat yang terbaik sehingga ke tahap ini. Jangan stres sangat sampai hilang fokus pula pada malam final nanti.

Apa yang korang perlu lakukan sekarang adalah cuba untuk tenangkan diri dan buatlah aktiviti-aktiviti yang boleh bagi korang rasa relaks.

Seperti apa yang dilakukan oleh Affie Rania, Rasya Dean dan Aween Ismail ini, mereka mengambil peluang untuk mempersiapkan diri dengan melakukan waxing sebelum muncul di episod akhir Dewi Remaja ahad ini.

Walaupun Rasya dan Aween tidak menjadi finalis akhir, tapi mereka pun ada juga tau nanti. Sudah tentu semuanya nak tampil cantik dan berseri pada malam tersebut kan?

Ok jom kita tengok apa persiapan mereka sebelum finale nanti..

First experience buat waxing, apa kata mereka?

Sebelum ini, Rania, Rasya dan Aween masing-masing tidak pernah melakukan waxing dan kami membawa mereka untuk merasai pengalaman waxing di Strip Ministry of Waxing, Plaza Arkadia Desa Park City baru-baru ini.

“Sebelum ni Aween pernah cuba kaedah laser dan bila dah cuba waxing ni rasanya Aween lebih memilih untuk melakukan treatment ini kerana ia tidak menyakitkan dan membuatkan kulit lebih licin,” – Aween.

Bukan hanya perkhidmatan dan rawatan yang disediakan, Rania juga turut memuji lokasi tempatnya yang selesa dan sangat menenangkan.

“Dari pintu masuk sampailah ke bilik rawatan, semuanya memang terbaik. Rania juga berpeluang untuk merasai sendiri macam mana rasanya buat waxing ni. Selalu dengar orang bercerita saja, tapi kali ini kami dah cuba sendiri,” – Rania.

“Dah nak final kan, walaupun bukan menjadi salah satu peserta akhir, kita tetap kena jaga penampilan pada malam tu nanti. Tak boleh la bagi tahu Rasya buat treatment apa, nanti kena kecam pulak. Okay gurau je. Hehe! Waxing ni memang best. Lepas buat treatment ni rasa lebih selesa dan licin saja. Hiks!”– Rasya.

Korang yang nak dapatkan rawatan waxing tu bolehlah jenguk-jenguk cawangan terbaru Strip di Plaza Arkadia Desa Parkcity. Confirm puas hati wey!

Okay, mereka pun nampaknya dah bersedia untuk muncul pada finale 13 Januari ini, so korang jangan lepaskan peluang menonton episod akhir Pencarian Dewi Remaja 18/19 di Astro Ria dan Ria HD jam 10.30 malam.

CER KOMEN SIKIT