Jenama solek tempatan BeauTyra baru-baru ini mengumumkan dalam mesej ringkas di media sosial bahawa mereka akan mengucapkan selamat tinggal kepada pembeli selepas lima tahun dalam perniagaan kosmetik dan wangian.

ARTIKEL BERKAITAN: Senarai Produk Mekap Wajib Beli Jika Nak Selfie Sakan Pagi Raya!

“Ini Bukan Selamat Tinggal…” – Ramai Kecewa Apabila Beautyra Umum Mereka Akan Tutup Perniagaan Kosmetik

Pagi ini, pengasasnya, Tyra Kamaruzzaman, mengumumkan di Twitter bahawa ia akan memulakan perjalanan transformasi dan tidak akan lagi menjual produk solek ikoniknya.

Walaupun BeauTyra tidak mengesahkan sebab keputusan mendadak itu diambil, jenama itu mengakui bahawa ia memainkan peranan penting dalam kehidupan ramai wanita muda yang ingin kelihatan cantik dan manis.

 “BeauTyra bukan sekadar jenama solekan. Ia memegang nilai sentimental yang kuat bukan sahaja kepada saya, tetapi kepada ramai orang lain di luar sana. Produk kami bukan sahaja kelihatan cantik di atas meja solek, ia memegang banyak kisah ramai orang yang suka membuat diri mereka kelihatan lebih cantik daripada yang sedia ada.

IKLAN

“Dengan berat hati kami mengucapkan selamat tinggal kepada produk solek yang menentukan diri anda dan kehidupan anda dengan cara tertentu,” tulis pengasasnya dalam satu kenyataan.

Tyra juga mengakui bahawa jenama itu telah dipuji ramai pihak kerana memperjuangkan ‘inclusivity’ sejak penubuhannya

“Ini Bukan Selamat Tinggal…” – Ramai Kecewa Apabila Beautyra Umum Mereka Akan Tutup Perniagaan Kosmetik

“Saya berbangga untuk mengatakan bahawa selama bertahun-tahun, kami kekal dengan apa yang kami percaya dan kami semakin gemar meletakkan nilai ‘inclusivity’ tersebut dalam perkara yang kami cipta,” kata Tyra.

IKLAN

Sejak diperkenalkan pada 2018, BeauTyra telah mengeluarkan beberapa barangan solekan yang terbukti popular di kalangan pelanggannya, termasuk body mist, gincu dan pemerah pipi, yang kesemuanya tidak akan dijual lagi.

“Ini Bukan Selamat Tinggal…” – Ramai Kecewa Apabila Beautyra Umum Mereka Akan Tutup Perniagaan Kosmetik

Jenama itu juga menjadi tajuk utama tahun lepas apabila mengumumkan kerjasama rasmi dengan Disney dalam mengeluarkan barisan produk kosmetik mereka sendiri.

IKLAN

Aloooo….min dahlah suka sangat produk Beautyra! Agak-agaknya kenapa eh mereka tutup perniagaan? Kalian rasa sebab apa?

BACA LAGI: Aksi Cium Sesama Jenis, Bawa Botol Arak.. Slot Konsert The 1975 Di Sepang Penuh Drama Hingga Terpaksa Dihentikan

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Beautyra