Memulakan kerjaya sebagai model dan duta produk, Cara Delevinge kemudiannya menceburi bidang perniagaan dan melabur dalam jenama Lora DiCarlo. Dia juga bergiat aktif sebagai pelakon di Hollywood.

ARTIKEL BERKAITAN : Billie Eilish Akui Penat Hidap Sindrom Tourette Sejak Kecil, Kenali Gangguan Neurologis Ini

Tapi siapa sangka disebalik kemasyurannya, ramai yang tidak tahu masalah kesihatan mental yang dihadapi model ini. Sehingga Cara sanggup pencen awal dari kerjayanya pada tahun 2016.

 

Untuk info, Cara menghidapi Dyspraxia sejak kanak-kanak iaitu masalah perkembangan bagi pergerakan dan kordinasi tubuh badan kanak-kanak serta lambat pembelajaran. Jadi, Cara memilih untuk bekerja sebagai model sejak usia 10 tahun lagi!

Cara Delevinge mempunyai keluarga yang berstatus bangsawan. Dan bertambah malang, rupanya Cara turut mengalami masalah kesihatan mental yang diwarisi oleh ibunya.

IKLAN
Hidap Dyspraxia Sejak Kecil, Kisah Hidup ‘Upside Down’ Model Cara Delevinge
Foto – Neonscape / Australia Times

Muncul semula di Minggu Fesyen Paris pada akhir September lalu. Model kesayangan mendiang Karl Lagerfeld ini dilihat anggun dan sofistikated seperti biasa dengan busana suit hitam dan sepatu tinggi ringkas.

Hidap Dyspraxia Sejak Kecil, Kisah Hidup ‘Upside Down’ Model Cara Delevinge

Sebelum ini, foto-foto aneh dan aib Cara tersebar. Muncul bersama bff, Megan Thee Stallion di 2022 Billboard Music Awards. Dari awal karpet merah hingga ke tempat duduk, Cara dilihat tidak beradab dan kelam kabut.

Hidap Dyspraxia Sejak Kecil, Kisah Hidup ‘Upside Down’ Model Cara Delevinge

Model berusia 30 tahun ini dilihat berkaki ayam, keliru dan berjalan kekok semasa berada di luar bangunan lapangan terbang Los Angeles. Lebih mengejutkan, Cara pernah berhubungan romantis bersama Amber Heard ketika pelakon itu digelar isteri Johnny Deep.

IKLAN

Hidap Dyspraxia Sejak Kecil, Kisah Hidup ‘Upside Down’ Model Cara Delevinge

Bukan itu sahaja rakan terdekat juga khuatir dengan keadaan terkini Cara. Para peminat juga sudah maklum tentang masalah ketagihan dadah yang dihadapi oleh bekas model ini. Ia merisaukan dan boleh menyebabkan kesan yang lebih parah.

Nampak gayanya, selama 20 tahun bergelumang dengan dunia kemasyhuran ternyata ia sama sekali tidak mententeramkan. Kejayaan yang diperoleh sepanjang pernah digelar model terbaik juga tidak mengembirakan Cara.

“Of course, I was proud of my accomplishments, but I wasn’t genuinely happy.” – Cara Delevinge

IKLAN

Sayang sekali apa yang berlaku pada Cara Delevinge. Moga baik-baik sahaja untuk model cantik dan berbakat ini.

Sumber : (1)

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI