Pelakon yang pernah popular melalui K-Drama Boys Over Flower, Goo Hye Sun baru-baru ini menjelaskan mengapa dia mengaku bahawa dirinya hidup sebagai gelandangan sejak akhir ini.

Kemunculannya dalam rancangan Real or Reel di siaran televisyen tvN pada Khamis lalu telah memaparkan kehidupan baru yang dijalani oleh sang pelakon tersebut.

Menurut Hye Sun, disebabkan rumah ibu bapanya terlalu jauh di Incheon dan tidak mahu ketinggalan menghadiri kelas pagi. Dia sering tidur di dalam kereta atau perpustakaan.

Heroin Boys Over Flower, Goo Hye Sun Mengaku Kini Hidupnya Seperti ‘Gelandangan’
Kredit: Rancangan Real or Reel

“Saya bekerja keras untuk mencari rezeki dan pada 2011 saya mendapat pengajian dalam bidang filem. Selepas 10 tahun cuti saya kembali dan kini sudah hampir empat tahun meneruskan pengajian”

“Saya tidak mempunyai pengajian tetap dan tempat tinggal, untuk sampai ke universiti mengambil masa tiga atau empat jam memandu. Jadi jika ada peperiksaan atau majlis penting saya akan memandu. Saya tidur di dalam kereta atau di perpustakaan,” katanya.

Kenyataannya itu telah mengejutkan peminat dan bagi mereka Goo Hye Sun adalah salah satu nama yang cukup besar di Korea Selatan, meskipun dia sempat terlibat dalam kes penceraian dengan pelakon Ahn Jae Hyun.

IKLAN

Artikel berkaitan: Selepas Song-Song Couple, Giliran Pasangan Ku Hye Sun Dan Ahn Jae Hyun Pula Bercerai

Heroin Boys Over Flower, Goo Hye Sun Mengaku Kini Hidupnya Seperti ‘Gelandangan’
Kredit: Instagram @kookoo900

Sehari selepas rancangan itu ditayangkan, pelakon yang berusia 39 tahun itu langsung menjelaskan di Instagram @kookoo900 mengapa dia mengeluarkan kenyataan ‘hidup sebagai gelandangan tanpa tempat tinggal’.

IKLAN

Disertakan dengan beberapa gambar lakaran rumah dan aktiviti Hye Sun sebagai mahasiswa universiti. Dia menjelaskan dia tidak mahu peminat khawatir dengan keadaannya selepas menonton apa yang disiarkan dalam rancangan Real or Reel.

IKLAN
Heroin Boys Over Flower, Goo Hye Sun Mengaku Kini Hidupnya Seperti ‘Gelandangan’
Kredit: Instagram @kookoo900

“Saya tidak memiliki rumah ketika ini adalah kerana rumah saya masih dibangunkan di area universiti. Saya juga membeli rumah untuk setiap anggota keluarga saya”

“Selain itu, saya menggunakan wang saya untuk membayar yuran kuliah di universiti dan membelikan makanan untuk para junior” – Goo Hye Sun

Sekadar info, Hye Sun telah mendapat gelaran Sarjana dari Universiti Sungkyunkwan pada Februari lalu dan pelakon itu berniat melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi.

Sebelum ini, Hye Sun sempat mengisi masa hiatus dari dunia hiburan dan memilih untuk lebih fokus mengejar impian peribadinya. Kini, dia juga merancang untuk belajar lebih keras dan menghabiskan wang bagi membayar pendidikannya.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti TelegramInstagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI