Persaingan di antara 16 finalis Hero Dewi Remaja 2023 di minggu pertama ternyata cukup sengit terutama dari segi persiapan mental dan fizikal masing-masing.

ARTIKEL BERKAITAN: Adrenalin Memuncak, Semangat Membara! Mental & Fizikal Hero Dewi Remaja 2023 Diuji Penuh Maksima

“Harus Paksa Diri Meski Penat..” – Aktif Ke ‘Gym’, Jaysong Bersyukur Berjaya Raih Tempat Pertama Viper Challenge

Berjaya menjadi orang pertama tiba di garisan penamat ketika Viper Challenge, Jaysong akui bahawa dirinya terpaksa mendorong dirinya untuk tidak berputus asa di pertengahan cababaran.

“Sebaik sahaja saya tiba di garisan penamat, saya perasan riak wajah krew produksi ketika itu seakan sudah menjangka kemenangan saya kerana saya kelihatan seolah-oleh tidak letih dan masih bertenaga.

“Tapi sebenarnya ketika itu, mental dan fizikal saya sudah mencapai limit. Namun saya tidak menunjukkan perasaan itu di riak wajah,” jelasnya.

Jaysong atau nama sebenarnya Tan Jia Song juga akui bahawa dirinya cukup teruja sebaik sahaja mengetahui info lanjut berkaitan cabaran minggu tersebut.

 “Selepas sahaja saya dapat tahu kami harus lalui Viper Challenge, saya sangat teruja sebab saya seorang yang gemar akan aktiviti lasak dan outdoor. Saya juga nak lihat sejauh mana kemampuan saya menerusi cabaran ini.

IKLAN

“Dulu ketika zaman sekolah, saya antara atlet merentas desa yang aktif. Jadi sebaik sahaja saya tiba di bahagian larian 5km, saya tahu saya boleh all-out di situ,” jelasnya lagi.

“Harus Paksa Diri Meski Penat..” – Aktif Ke ‘Gym’, Jaysong Bersyukur Berjaya Raih Tempat Pertama Viper Challenge

Sebagai satu-satunya finalis Hero Dewi Remaja 2023 berbangsa Cina, dirinya akui bahawa jurang bahasa merupakan cabaran terbesar yang harus ditempoh.

“Ada beberapa persediaan yang saya persiapkan untuk tampil ke hadapan di setiap episod. Namun yang paling sukar adalah bercakap dalam Bahasa Melayu kerana my first language is Mandarin.

IKLAN

“Harus Paksa Diri Meski Penat..” – Aktif Ke ‘Gym’, Jaysong Bersyukur Berjaya Raih Tempat Pertama Viper Challenge

“Jadi bila berborak bersama finalis lain, kadang saya rasa ketinggalan kerana mereka terlalu fasih dan membuatkan saya kurang jelas tentang intipati perbualan tersebut.

“Namun saya akan terus berusaha untuk mempelajari bahasa kebangsaan ini sebaik yang mungkin,” komennya.

***

IKLAN

Pencarian Hero Dewi Remaja 2023 akan ditayangkan menerusi lapan (8) episod bermula 10 November, pada setiap hari Jumaat jam 10 malam di saluran Astro Ria.

Selain bertanding menerusi cabaran dalam episod yang ditayangkan, 16 finalis juga bertanding dari aspek populariti serta duo terbaik menerusi undian peminat yang dibuka bermula 10 November 2023 sehingga ke malam finale kelak untuk mengetahui siapakah yang akan bergelar Hero Favourite 2023 dan Dewi Favourite 2023 serta Best Chemistry Duo.

Undian boleh dilakukan pada setiap hari di laman web rasmi REMAJA di https://www.remaja.my/herodewi/

Siapakah yang bakal meneruskan legasi HERO REMAJA dan DEWI REMAJA yang disandang oleh juara-juara terdahulu? Sama-sama kita nantikan!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.