Pengorbanan seorang ibu tidak dapat diukur dan dibalas biar dengan segunung intan permata andai dihamparkan sekalipun. Itulah besarnya perumpamaan jasa seorang ibu dalam membesarkan anak-anaknya.

Seorang ibu pula amat bertuah jika anak yang dibesarkan tidak mengabaikannya dan sentiasa meletakkan dirinya sebagai perkara utama di dalam kehidupan.

Itulah yang boleh digambarkan dengan kehebatan kasih sayang pelakon dan penyanyi, Ayda Jebat terhadap ibunya. Baru-baru ini menerusi satu hantaran di laman Instagram, Ayda ada memuat naik momen dia menghadiahkan sebuah rumah kepada ibunya.

“Hadiah Untuk Mama,”- Sebelum Kahwin, Ayda Jebat Hadiahkan Sebuah Rumah Buat Ibu.
Ayda bersama ibunya. Sumber Gambar: Instagram Ayda Jebat

Seperti yang disampaikan menerusi hantaran itu, “Bismillahirrahmanirrahim. Syukur alhamdulillah. Allah makbulkan doa saya. Rezeki dapat hadiahkan mama sebuah rumah.

IKLAN

Saya bagitau Nabil, ada benda saya kena capai sebelum saya kahwin. Inilah antaranya. Buat mama saya bahagia sebelum saya bahagiakan orang lain. Lega hati ni ya Allah.

Saya doakan semua dapat bahagiakan orang tua anda bukan saja dari harta benda, malahan banyak benda lain anda boleh berbakti untuk mereka. Semoga tercapai. Insyaallah..

Mama selalu call pesan ‘Kakak jangan kerja kuat sangat, kena rehat jugak.’ Ma, kerja keras saya tak sekuat pengorbanan mama jaga saya & adik-adik. I love you. I will always take care of you, walaupun saya dah kahwin nanti. Always and forever.”

IKLAN

Ayda mula menceburkan diri di dalam dunia seni apabila terpilih menjadi salah seorang peserta Akademi Fantasia musim ke-9. Kemudian Namanya semakin dikenali sebagai seorang pelakon dan kemudian mengukuhkan kedudukannya di dalam industry seni menerusi lagu-lagu juara carta seperti Pencuri Hati dan Temberang.

Ayda juga pernah beberapa kali menghiasi muka hadapan majalah Remaja sebelum ini.

IKLAN
“Hadiah Untuk Mama,”- Sebelum Kahwin, Ayda Jebat Hadiahkan Sebuah Rumah Buat Ibu.
Ayda Menghiasi Muka Hadapan Majalah Remaja Edisi Mac 2015.
“Hadiah Untuk Mama,”- Sebelum Kahwin, Ayda Jebat Hadiahkan Sebuah Rumah Buat Ibu.
Ayda Bersama Harris Baba Menghiasi Muka Hadapan Majalah Remaja Edisi April 2016.

Semoga semakin murah rezeki Ayda selepas ini.

***P/S- Untuk remaja di luar sana, sentiasalah semat di dalam hati. Sikap mengutamakan ibu bapa dan membahagiakan mereka merupakan salah satu punca keberkatan di dalam hidup kita. Jika sudah bekerja kongsi sedikit rezeki bersama mereka, jika masih di sekolah atau universiti, rajin-rajinkan tangan menolong meringankan penat mereka dengan cara mengemas rumah atau pun bahagiakan mereka menerusi keputusan peperiksaan yang cemerlang.

Sumber: Instagram Ayda Jebat

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI